Reede, september 23, 2022
 

Trahv tööletuleku eest

Riigikogu valimised on lähenemas ja poliitikutelt tuleb häid sõnumeid kui külluse­sarvest. Õpetajate ja päästjate palk tõuseb, suurperede toetus ka. Järgmisest aastast saab hooldekodu koha pensioni eest ja tervishoidu tuleb raha juurde…

Piiri tagant tuleb teistsuguseid sõnumeid. Ukraina teatab vallutatud alade tagasi­võtmisest. Venemaa valitsejad ärplevad tuuma­nupuga ja koondavad oma noori mehi kahurilihaks.

Euroopa Liit lubab jätkata metsa ahjuajamist ja Eesti raiemahud ei vähene.

Inflatsioon kerib hindu ülespoole, elektrihinnad kasvavad ja tulumaksu laekub palju enam. On raha, mida jagada, aga kõik jäävad vaesemaks.

Infot tuleb uksest ja aknast, rõõmustavat ja hirmutavat, ka sellist, mille tähendusest omaenda ja lähedaste eluolule midagi arvata ei oska.

Tõekuulutajana mõjub selle kõige kõrval kunstnik Ene-Liis Semper, kes LP-le antud intervjuus ütles, et inimesed ei ole õnnelikud ja aeg on see välja öelda. Teine tema mõte, mida jagada: peaksime kokku leppima selles, et laienemine ja areng pole alati positiivsed.

Ja kolmas: Kõik vahetavad lakkamatult infot, tekib illusioon, et kõigis maailma punktides teatakse, mis toimub, miks toimub ja kuidas toimub.

Ja nende kõrvale üks päästev mõte temalt: “Kui ilmaennustus sügisesel tihedal töö­perioodil näitab ebatavaliselt ilusat ilma, tuleks kõigi tervise ja ellujäämise seisukohast anda inimestele kohe käsk linnast lahkuda. Tööletuleku eest antakse trahv, sa ei tohi olla kinniste seinte vahel ja pead minema välja!”

 

23. september 2022

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 • Lisa kommentaar
   
  Your gravatar
  Sinu nimi
   
   
  *
   
   
  NB! Hiiu Leht ei vastuta artiklitele lisatud kommentaaride eest, kommentaari sisu eest võtab endale vastutuse kommentaator. Hiiu Lehel on õigus kustutada kommentaare, mis ei vasta sisult headele tavadele so kommentaarid, mis on: teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, sisaldavad reklaami, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üleskutsuvad.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411