Teisipäev, juuli 5, 2022
 

Hiiumaa esimene kirjandusfestival!

Ekraanikuva

Kirjandusfestival algas juba nädala alguses, sest alates esmaspäevast toimub Kärdla kinos Põhjamaade filmiprogramm ja igal õhtul on kavas üks lastefilm ja üks gurmeefilm suurematele inimestele. Hiiumaa kirjandusele pühendatud aastal on kirjandusteemalisi sündmusi rohkemgi, aga põhirõhk on alanud nädalalõpul, mil toimub Hiiumaa esimene rahvusvaheline kirjandusfestival! Festivali ala on Kärdla sadamas, aga osa üritusi toimub Suuremõisa lossis põimunult Suuremõisa lossi päevadega ja osa hoopis vee peal, sest sadamast tehakse mitu korda päevas kirjandussutsakaid merele.

Kirjandusfestival on justkui kirjahiidlaste pidu, sest neid, kes Hiiumaal kirjutavad ja raamatuid loevad, on alati palju olnud. Hiiumaa soosib süvenemist ja omaetteolemist; kirjandusaasta soovibki esile tõsta Hiiumaaga seotud kirjanikke, teoseid ja lugusid, ka reedeti ilmuv Suveleht soovitab igas numbris vähemalt kolme Hiiumaaga seotud raamatut lugemiseks. Festivalil saab lisaks autoritega kohtumisele osaleda töötubades, kus räägitakse kirjutamisest, tõlkimisest, aga ka ilukirjast ja koomiksite joonistamisest. Külalisi ja esinejaid on palju: Fred Jüssi, Jaan Tootsen, Tõnu Õnnepalu, Kristiina Hellström, Heidi Iivari, Øyvind Rangøy, Andres Adamson, Ville Hytonen, Paul-Eerik Rummo, Vaapo Vaher, Indrek Hargla ja paljud teised.

Kui arvestada, et samal nädalavahetusel avaneb Reigi pastoraadis ka uus näitus, siis ongi lehelugejale esimene kirjutamisülesanne selline, et tuleb võtta pliiats ja märkmik ja üles kirjutada, kuhu sel nädalavahetusel peaks minema, sest tegevusi jätkub küll kõigile.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411