Teisipäev, juuni 28, 2022
 

Memme-taadi päeva eeskava tõid külalised pealinnast

Katrin Kivivuori | Hiiu Leht
Tallinna Kesklinna sotsiaal­keskuse Liiva­laia päevakeskuse segakoor, nais­ansambel, meesansambel ja linetantsijad sisustasid suure osa tänavuse memme-taadi päeva eeskavast.
Juuni keskel Hellamaa rannas peetud peol olid pingiread pealtvaatajaid täis ja kuulajaid-vaatajaid jätkus põõsaste vahelegi. Hiiumaa pensio­näride ühenduse juhatuse liige Tiiu Vannas ütles, et selle üle rõõmustas ta kõige enam.
“Ja seekord ei pidanud eeskava pärast ka muretsema,” lisas Vannas. “Tallinna Kesklinna sotsiaalkeskuse Liivalaia Päevakeskuse inimesed tulid oma hooaja lõpureisile Hiiumaale ja tahtsid meile ka esineda.”
Memme-taadi päeval osalejatele esinesid segakoor Videvik, naisansambel Miraaž, meesansambel Vanaisad ja linetantsijad. Hiidlaste poolt aitas meeleolu luua Kõrgessaare päevakeskuse seeniortantsurühm Marta.
Enne peo algust tutvustas pealinna päevakeskust juhataja asetäitja Vaike Sarn, kes on samas ka koorijuht. Tallinna Kesklinna Päevakeskusel on ligi pool tuhat püsiklienti. Päevas külastab keskust sadakond inimest, sh ka päevahoiuteenuse saajad ja lastekeskuse kliendid. Nii nagu meilgi, külastavad ka nende päevakeskust valdavalt eakad, kelle jaoks on maja kokkusaamispaigaks, kus omavahel suhelda.
Lisaks saavad külastajad osaleda huviringides, mida keskuses on paarkümmend, käia kuulamas loenguid, tähistada koos omaealistega tähtpäevi, osaleda väljasõitudel. Keskuses saab soodus­tingimustel lõunat süüa, samuti pesu pesta, lasta juuksuril juukseid lõigata jms.
Oluline kohtumispaik
Tervitussõnu ütlesid eakatele abivallavanem Liisi Mäeumb­aed ja vallavolikogu esinaine Anu Pielberg, osalejaid oli kokku 130 ringis.
Tiiu Vannas ütles, et memme-­taadi päev, mille olulised osad on peomeeleolu ja eeskava, peaks kindlasti toimuma edaspidigi. “Hiiumaa on piisavalt suur, inimesed ei saa nii sageli kokku ja see on meie jaoks oluline kohtumispaik,” ütles ta.
Sama meelt, et memme-­taadi päev peab jätkuma, olid osalejadki. Justkui ühest suust kõlas, et see on hea põhjus kokku saamisteks vähemalt kord aastaski. Seda enam on kohtumistest rõõmu, et koroonaaja piirangute tõttu jäi memme-taadi pidu 2020. ja 2021. aasta suvel ära.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411