Teisipäev, mai 10, 2022
 

Suur maastikupõleng Pärnumaal

Riigi ilmateenistus hoiatab suure tuleohu eest seitsmes Eesti maakonnas. Tuleoht suureneb ja tõuseb erakordselt kõrgeks V klassini Lääne-, Põhja- ja Kesk-Eestis. Saared said talgupäeval, 7. mail tibanud vihma tõttu pisut leevendust ning Hiiu ja Saare ning veel kuues maakonnas hoiatused puuduvad. Sellest, et looduses on tuleoht suur, annavad märku ka ohtlikud maastikupõlengud. Pühapäeva, 8. mai õhtul oli suur tulekahju Pärnumaal Häädemeeste valla Tahkuranna külas, kus põlesid kulu, kõrkjad ja metsaalune maastik 20 hektaril. Päästjad suutsid ära hoida tule leviku lähedal asunud elumajadele. Kustutustööd jätkusid eile hommikul ja päästetöödele kaasati suur hulk jõude: kaheksa põhiautot, neli paakautot, neli UTVd ja kolm ATVd, kaks maastikukustutusautot, kolm juhtimisautot, kiirabi ja politseipatrullid.

HIIU LEHT

 

Sildid: , , ,

Kommentaarid: 1

(kommenteerimine on suletud)

 
  • Naabrimees

    Ma ei kujuta ette, kui maja ümbrus on täielikult “tulemeres” ja leegid on juba majast mõne meetri kaugusel. Õnneks saadi tulest jagu.

     
     
     
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411