Reede, mai 6, 2022
 

Orienteerujad võistlesid Tartumaal Päidlapalu metsades

ERAKOGU
Orienteerujate kevad­hooaeg on käima läinud. Nädala­vahetusel 30. aprillist 1. maini peeti Otepää ja Elva vahel Päidlapalu metsades rahvusvaheline võistlus Ilves GP. Tegemist on neljaetapilise võistlusega, millest kevadel kaks esimest ja järgmised kaks etappi on sügisel, septembris. Võitja selgub nelja etapi aegade summaga.
Kevadistel etappidel oli osalejaid eri vanuseklassides üle 350, neist hiidlasi 21. Lisaks eestlastele olid oma võistlusvormi proovimas ka Rootsi ja Belgia rahvuskoondised.
Võistlus toimus metsases piirkonnas, kus kasvab valdavalt kuuse- ja segamets. Palju oli eri vanuses raiesmikke ja noorendikke. Metsa läbitavus oli heast väga halvani, teid ja radu oli keskmiselt, sihivõrk puudus. Ka pinnasereljeef oli vaheldusrikas – suur org ja mõhnastik eri suuruses soodega, kõrguste vahe maastikul oli 55 meetrit ja ühel nõlval 3 meetrit. Enam oli lagedaid jooksumaastiku idaosas Mõrtsuka järve ääres.
Meie orienteerujate tulemused kahe päeva kokkuvõttes:
N10 nöörirada 1. Miina Kesküla (mõlemal päeval 2. koht)
M12 1. Joosep Esta (2. koht ja 1. koht); 2. Martin Samorodni (1. koht ja 3. koht); 6. Atso Kesküla (7. koht ja 6. koht)
N12 1. Mia Esta (mõlemal 1. koht); 5. Johanna Trei (mõlemal 5. koht)
N14 5. Marta Maripuu (7. koht ja 5. koht)
N16 8. Kätlin Mast (mõlemal 8. koht)
N18 4. Maria Eller (4. koht ja 2. koht)
N20 3. Eliise Kesküla (mõlemal 3. koht)
Täiskasvanutest oli parim Märt Maripuu, kes avatud rajal oli esikohal, mõlemal päeval 2. koht.
Võistlus on ühtlasi ka Eesti noorte auhinnasarja osa­võistlus. Sari koosneb 12 osavõistlusest ning parimad selguvad osavõistlustel saadud punktide liitmise teel. Arvesse lähevad igal osalejal kaheksa parema osavõistluse tulemused.
Praeguse seisuga, kui toimunud on kolm osavõistlust, on Joosep Esta teisel kohal, Martin Samorodni kaheksas (osalenud ühel osavõistlusel) ja Atso Kesküla 14. kohal (osalenud ühel osavõistlusel).
Mia Esta on esikohal – ta on võitnud kõik osavõistlused, Johanna Trei on neljas (osalenud kahel osavõistlusel), Marta Maripuu kaheksas (osalenud kahel osavõistlusel). Ühel osavõistlusel osalenutest on Helisa Tartu kaheksandal, Kätlin Mast üheteistkümnendal, Maria Eller kümnendal ja Eliise Kesküla kolmandal kohal.

ANU SAUE
treener

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411