Reede, mai 6, 2022
 

Manfred Dubovi näitus “Vaatamata pimedusele” NNGs

www.manfreddubov.com
Eile avas HiKu Nelja Nurga galeriis oma maalide näituse “Vaatamata pimedusele” mitmekülgselt andekas kunstnik-­luuletaja-meedik Manfred Dubov.
Näitusetutvustuses kirjutab autor, et tema maalid on väikesed elupeeglid, väljavõtted hetkedest, mõtetest-tunnetest. Võib öelda ka, et need on kohtade ja inimeste portreed. Ühte selget narratiivi pole, pigem on tegemist vahetu pildi­vooga. Kuigi mõned maalid on painajalikud, on sõnum positiivne ja elujaatav.
Oleks vaid külastajaid
Silma hakkab, et viimasel ajal on Nelja Nurga galeriis põnevaid ja isikupäraseid kunstnikke. Äsja esitles galerii Merle ja Erki Kannuse eri­ilmelist näitust “Inimfaktor”, nüüd taas väga omanäoline autor, kes kunstnik, luuletaja ja meedik ühes isikus.
Kuidas meie galerii selliseid autoreid ja näitusi leiab ning külaliskunstnikke siinset kunstimaastiku rikastama meelitab? Galerist Kalli Sein ütles, et Dubov tuli selle teate peale, mille ta saatis eelmisel aastal plaane tehes Kunstnike Liidu meililisti üleskutsega teha Hiiumaal näitusi.
“Tegelikult oli tal eelinfo olemas, sest Fred Kotkas on tema grupivend Eesti kunsti­akadeemiast ja kui Fred Kotkasel ja Carmen Lansbergil oli meie galeriis näitus, siis sai neilt küsitud noorema põlvkonna põnevate ja tugevate tegijate kohta ning Ralf siis soovitas ja rääkis temaga eelnevalt ka ise,” rääkis Sein.
“Oleme rõõmsad, et üha tuleb galeriisse tugevaid tegijaid. Oleks vaid külastajaid rohkem,” soovis ta. Kasutagem siis võimalust üle vaadata kaasaegne kunst, mis tuleb meile koju kätte.
Väikesed elupeeglid
Manfred Dubov (sündinud 1986) on kunstnik, luuletaja ja meedik, kes töötab peamiselt õlimaali tehnikas. Dubovi seni mahukaim projekt on aastatel 2008‒2018 mitme isiknäituse vahendusel vaatajateni jõudnud “Ma tulen mitmest kohast korraga”.
Aastal 2016 ilmus Dubovil luulekogu “Täna leitakse kõik üles”, mis nomineeriti Betti Alveri kirjandusauhinnale ja Värske Rõhu luule aastapreemiale.
Mõned luuleread Dubovi veebilehelt: “Kohtumised kui heliread,/ luues eba- ja kooskõla./ Läbides mäluruumid,/ me kulgeme ja elu hingab meist läbi.”
Praegu töötab Dubov järgmise sarjaga “Rõõmustajad tumedas”, mis keskendub kannatuse ja õnneseisundi seostele.
Lisaks loomingulisele tegevusele on Manfred Punase Risti esmaabiekspert ja töötab igapäevaselt, abistades inimesi.
Tema näitus Nelja Nurga galeriis Kärdla Keskväljak 5a jääb avatuks 30. maini.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411