Reede, mai 20, 2022
 

Kaitseväe suurõppuse Siil mürin kostab ka Hiiumaale

KAITSEVÄE PILDIGALERII / RMS ALLAR VAHA
navy.mil
Tänavuse kaitseväe õppekogunemise Siil 2022 põhisündmused toimuvad Lõuna-Eestis ja Saaremaal, aga võivad kuulda olla ka Hiiu saarel.
Kaitseväe teabeohvitser nooremleitnant Aleksander Espenberg ütles, et harjutused, mis hiidlastele tänavuse Siili raames kuuldavad võivad olla, on eile, 19. mail ja täna,
20. mail toimuvad õhk-maa laske­harjutused ründe­lennukitelt A-10 Saaremaal Undva poolsaarest põhja suunas jääval merealal. Harjutuse käigus kasutatakse pardakahureid, õhk-maa juhitavaid rakette ja imitatsiooni­vahendeid. Laskeharjutus leiab aset ajavahemikus kella 13–15ni.
Veel on esmaspäeval, 23. mail õppuste kavas mitmikraketi­heitja HIMARS lahing­laskmine Saaremaal Undva poolsaarelt põhja suunas jäävate meresihtmärkide pihta ning ründelennukite tegevus samas sihtmärgialas aja­vahemikul kella 12–16ni.
“Elanikud võiksid arvestada, et ülalmainitud tegevusi võib olla kuulda ning kui tahavad lähemalt õppuste tegevuste ja harjutustega end kursis hoida, siis SIILi saab jooksvalt jälgida ka meediakanalites,” soovitas Espenberg. Fotosid lisatakse veebilehele https://pildid.mil.ee ning sotsiaalmeedia kanalitele @kvsiil ja @sõdurileht, samuti Instagramis aadressil @kaitsevagi.edf ja Youtube-is kanali Sõdurileht alt.
Esmaspäeval algas suurõppus Siil 2022, kuhu kutsuti ligikaudu 15 000 ajateenijat, reservväelast, tegevväelast, kaitseliitlast ja liitlasriikide sõdurit kokku kümnest riigist.
Õppus kestab kolm nädalat, 16. maist 3. juunini ning sellega kontrollitakse kaitseväe lahinguvalmidust ja ohu­stsenaariumile reageerimise võimekust rahvusvahelises raamistikus.
Lisaks on õppus Siil ka küpsus­eksamiks ajateenistuse ajal ettevalmistatud sõjaaja üksustele ja värskendab reservväelaste teadmisi ning oskusi.
Siilil harjutatakse Kaitseväe ja Kaitseliidu ning liitlaste tegevust õhus, maal ja veekogudel.
Õppuse peamine tegevus toimub Lõuna-Eestis ja Saare maakonnas, samuti Kaitseväe ning Kaitseliidu harjutus­aladel. Saaremaal on õppuse käigus oodata Eesti ja liitlas­üksuste koostööharjutusi, muuhulgas võidakse kasutada erinevaid õhuvahendid.
Masinate ning õhuvahendite liiklemine ja imitatsiooni­vahendite kasutamine tekitavad tavapärasest rohkem müra. Kuna valjud helid võivad häirida nii lapsi kui koduloomi, palub kaitsevägi hoida võimalusel õppuste piir­konnas mürapelglikud loomad siseruumides ning selgitada lastele toimuva põhjust.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411