Teisipäev, mai 17, 2022
 

Hiidlanna Anni Kingsepa kiired jooksud

Jürgen Post
7. mail toimunud 41. Kuressaare Linna­jooksu 10 km distantsi võitis Kaur Kivistik ajaga 30.37. Kõrge 13. koha üldarvestuses jooksis välja parim naine, hiidlane Anni Kingsepp (SK Sparta) ajaga 40.42.
Kingsepp edestas naiste arvestuses teise koha saanud Janika Jürgensoni (SK ProRunner) 4 minutiga. Kokku lõpetas 10 km distantsi 148 jooksjat.
Nädal hiljem, 15. mail võttis Anni Kingsepp Riias jalge alla juba maratonidistantsi (42 km ja 195 m). Jooksu lõpetas Kingsepp uue isikliku rekordi ja ka Hiiumaa naisjooksjate läbi aegade parima tulemusega, olles ligi 12 minutit kiirem senisest tippmargist. Aeg 3.12.50 andis talle naiste arvestuses parima eestlasena seitsmenda koha. Sel puhul kirjutas veebileht Marathon100, et parima koha Eesti jooksjatest sai Riias ilusa arenguhüppe teinud Anni Kingsepp. Ka Hiiumaa kõigi aegade edetabelis parandas Anni Kingsepp oma positsiooni, temast kiiremad on olnud kaheksa meest. Küllap on Anni Kingsepal nüüd eesmärgiks joosta ka kolmest tunnist kiiremini!
Eesti jooksjatest edestasid Kingseppa Riia maratonil vaid kaks meest: Margo Mäits (2.56.49) ja Hektor Uustalo, mõlemad lõpetasid ajaga alla kolme tunni. Hiidlane Vaiko Kivi alistas nelja tunni piiri ja sai kirja aja 3.56.09. Teine hiidlane Jürgen Post jooksis oma esimese maratoni ja tema aeg oli 4.14.01.

TIIT KERVES

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411