Reede, aprill 22, 2022
 

Kolm raamatukogu kokku

Pühalepa osavald plaanib ühendada Palade, Hellamaa ja Suuremõisa raamatukogu.
Pühalepa osavalla vanem Liili Eller tutvustas osavalla­kogu 11. aprilli koosolekul mõtet ühendada kolm raamatukogu Pühalepa raamatukoguks, põhiasukohaga Paladel, haruraamatukogudega Hellamaal ja Suuremõisas. Praegu on neis kokku kolm töötajat, kusjuures Palade raamatukogu direktor töötab ka Hellamaa raamatukogus.
Elleri sõnul võtab selline ümberkorraldus aega ja teoks võiks see saada järgmisest aastast. Kava kohaselt jätkaksid praegused raamatukogutöötajad tööd ka peale ühendamist. Osavallakogu kiitis mõtte heaks ning soovitas osavalla­vanemal sellega edasi töötada.
Veel arutati Suuremõisa Rahvaraamatukogu asukoha võimaliku muutmise üle. Praegu on raamatukogu Suuremõisas kortermajas, kus kimbutab ruumipuudus ja aastaid ei ole remonti tehtud. Samuti ei pääse liikumisraskustega inimesed seal iseseisvalt raamatukogusse.
Eller tuletas meelde üht varasemat mõtet, ühendada Suuremõisa raamatukogu ja ametikooli raamatukogu, kuid selleks puudusid sobivad ruumid. Paar aastat tagasi pakkus Hiiumaa Coop raamatukogu jaoks ruume Suuremõisa kauplusemajja. Eller ütles, et tookord hind osavallale ei sobinud, aga nüüd pakub Coop neid ruume uuesti raamatu­kogu jaoks. Selleks, et mõtet edasi arendada, on kavas kutsuda Hiiumaa Coopi juhataja Kaja Antons järgmisele osavallakogu koosolekule.

KATRIN KIVIVUORI

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411