Reede, märts 25, 2022
 

Hermi Vain lahkunud

Lääneranna Teataja
22. märtsil lahkus 93 eluaastal kauaaegne õpetaja Hermi Vain. Läänemaalt pärit, valis ta peale Tallinna õpetajate instituudi lõpetamist 1951. aastal töökohaks Hiiumaa. Saarele kooliõpetajaks jäi ta 34 aastaks.
Algul andis tunde Jausa koolis, 1953. aastast Kärdla keskkoolis, lisaks ka Kärdla õhtukoolis. Üle 30 aasta õpetas ta Kärdla Keskkoolis bioloogiat, keemiat, geograafiat ja joonestamist. Lisaks oli ta viie lennu klassijuhataja.
Hermi Vain oli aktiivne matkaja, osales Hiiumaa looduskaitse arendamises, rõngastas linde ja oli üks neist, kes panid aluse orienteerumisspordile Hiiumaal. 1966. aastal ilmus tema sulest üks Hiiumaa esimesi ekskursioonijuhte “Mööda Hiiumaad”.
1985. aastal lahkus Vain Läänemaale, enne pensionile jäämist töötas ta Virtsus, hiljem töötas õpetajana oma kunagises kodukoolis Lihulas veel 2001. aastani.
Hermi Vain oli aastaid Hiiu Lehe tellija ning hoidis sedakaudu sidet Hiiumaa eluga.
Avaldame kaastunnet lähedastele.

HIIU LEHE TOIMETUS

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411