Teisipäev, veebruar 8, 2022
 

Kutse Energeetikakonverentsile märtsis

Ekraanikuva
REFORM.EE
Eesti Päevaleht korraldab 16. märtsil Tallinnas Noblessneris energeetikakonverentsi “Kuidas hoida tuba soe ja valge ehk milline peaks olema Eesti energeetika tulevik”.
Konverentsil otsitakse vastust küsimusele: mida peaksime tegema teisiti, et edaspidi hoida ära (hetkel) pulbitsev energeetikakriis?
Peaesinejaks on president Kersti Kaljulaid, kes peab kell 9 algava konverentsi­päeva avakõne.
Korraldajate sõnul on debatis energeetika tuleviku üle lubanud osaleda kõikide Eesti parlamendierakondade esimehed, sõna saavad ka kõikide Eesti suuremate energiatootjate juhid, Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi, omavalitsusjuhid, isikud, kelle maale või silmapiirile rajatakse tuuleparke, tulevikku vaatavad tuumaenergia maaletoojad jpt.
Konverentsi lõpetaval debatil “Kui emotsioonid varjutavad argumendid” saavad sõna Saaremaa, Hiiumaa ja Lääne-Nigula valla esindajad.
Debatil osaleb Aivar Viidik
Eesti Päevalehe ja Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald ütles, et Hiiumaad esindab kell 16.30 algaval debatil Hiiumaa vallavolikogu liige ja riigi­kogu liige Aivar Viidik.
Samas on tema sõnul konverentsile väga oodatud kõik, kellele teema huvi pakub ja korda läheb: “Teema on saarte-inimestele ju väga oluline.”
“Meid kõiki huvitab, et tuba oleks valge ja soe. Seda kõikjal – nii kodus kui tööl – ning me keegi ei taha selle eest maksta enneolematut hinda. Ometi oleme täna seisus, kus riik ja omavalitsused peavad aitama inimestel hakkama saada – nii kodutarbijatel kui ettevõtjatel. Abi vajavad ka need, kes ei osanud seda veel mõni aeg tagasi isegi karta. Oleme kriisis, mis oli aastaid silmapiiril, aga me lükkasime silmapiiri kogu aeg edasi. Siiski saabus tulevik meie igapäevaellu ja tegi seda nii, et seda ei saanud jätta märkamata,” kõnetab tekst konverentsikutsel.
Korraldajad lubavad, et konverents hoiab pilgu tulevikus, kuid ei vaata mööda ka minevikust ja siis tehtud või tegemata jäänud otsustest. “Meil tuleb teha õiged valikud, aga neid tehes tuleb arvestada üha enamate detailidega – alates inimeste klassikalisest heaolust ja lõpetades julgeolekupoliitika või rohepöördega. Meie valikud ja otsused on põimunud ning tõenäoliselt pole olemas otsust, mis on ühemõtteliselt õige, õiglane ja kõigile rahulolu pakkuv. Aga otsustada tuleb. Selle jaoks on iga energeetikast kõnelev debatt ja konverents vajalik ning viib taas sammukese rahvusliku konsensuse suunas.”
Konverentsi modereerib ajakirjanik Rasmus Kagge.
Konverentsipääsme, mis sisaldab toitlustust kohapeal, saab soetada aadressil https://events.ekspress­meedia.ee/energeetika­konverents, Delfi kogupaketi ja Eesti Päevalehe tellijatele on konverentsi pääse soodus­hinnaga.
Konverentsist tehakse ka ülekanne, seegi on tasuline, tasuta saavad konverentsi jälgida Delfi kogupaketi tellijad.

Toimetaja
HARDA ROOSNA

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411