Teisipäev, veebruar 8, 2022
 

Esimene EMV peeti suusa­orienteerumises

Selle aasta esimesed Eesti meistrivõistluste (EMV) medalid jagati välja Käärikul suusaorienteerumise lühi- ja tavarajal. Võistlus toimus Kääriku suusa­staadioni läheduses olevatel radadel. Kõrguste vahe nõlval kuni 40 meetrit. Maastikul oli metsaseid alasid ja poollagedaid kinni­kasvanud põlde. Sama kaart oli kasutusel ka eelmisel aastal suusaorienteerumise MM-l.
Vaatamata peagu olematutele lumeoludele Hiiumaal, oli hiidlasi osalemas üheksa. Tänu Paluküla kunstlumeradadele olime küll lumel libisemist harjutanud, kuid suusaorienteerumine erineb oluliselt murdmaasuusatamisest. Orienteerumisrajad pole nii tugevad, laiad ja siledad ning eeldavad head suusavalitsemist. Kontrollpunktid on metsaradadel ja rajameistrite poolt sisse sõidetud radadel. Kaardi lugemine suusatamise ajal vajab eelnevat harjutamist, mida meie sellel aastal ei saanud teha. Siiski olid tulemused head. Noored, kes suusaorienteerumist pole saanud harjutada, läbisid rajad südikalt. Lühi­rajal olid N14 klassis Mia Esta seitsmes ja Marta Maripuu üheksas; N16 klassis oli Kätlin Mast seitsmes, M14 klassis Joosep Esta üheksas, Eesti MV hõbemedalid said Elo Saue (N40) ja Toivo Saue (M65), Inga Karu (N50) oli neljas.
Järgmisel päeval oli kavas tavarada, kus rajad on pikemad. Hiidlastest saavutas seal pronks­medali Toivo Saue (M65), Elo Saue oli N40 vanuseklassis neljas, Mia Esta (N14) ja Toomas
Mast (M55) viiendal kohal, Inga Karu (N50) kuuendal, Marta Maripuu (N14) kaheksas ja Joosep Esta (M14) 11. kohal.

ANU SAUE
Hiiumaa
orienteerujate klubi

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411