Teisipäev, jaanuar 4, 2022
 

Vabadussõja relvarahu aastapäeva tähistati pärgadepanekuga

Kati Kukk | Hiiu Leht
Kati Kukk | Hiiu Leht
Kati Kukk | Hiiu Leht
Nagu traditsiooniks saanud, kõlasid eile, 3. jaanuaril Vabadussõja relvarahu 102. aastapäeva puhul Kärdla kiriku kellad nii nagu teistegi kirikute kellad üle kogu Eesti.
Kõneles kaitseliidu Hiiumaa malevkonna pealik Mart Reino (alumisel fotol). Sõjas langenud hiidlaste mälestusmärgi juurde asetasid pärja kaitse­liidu ja selle organisatsioonide, Naiskodukaitse ja Kaitseliidu noorteorganisatsioonide ning vallavalitsuse esindajad.
Tseremoonial asetasid mälestus­märgile pärja noorkotkad Jakob Hiiemets ja Bert Omann ning kodu­tütred Anni Hiiemets, Carolyn Roos ja Riin Padu Püha­lepa rühmast. Nendega koos Kodu­tütarde Hiiumaa jaoskonnavanem Julia Gurjeva (ülemisel fotol).
Seekordsel mälestus­rivistusel Kärdla kiriku juures osales Kaitseliidu Hiiumaa malevkonna kauaaegse partneri, Savonlinna reservlaste ühingu endine esimees Pekka Laitinen (parem­poolsel fotol, vasakul), kes pildil on koos Hiiumaa kaitseliitlase Urmas Selirannaga. Külaline pidas lühikese kõne ja meenutas neid ligi 4000 soomlast, kes osalesid Eesti Vabadussõjas ning kellest 176 langes selles sõjas.

Fotod ja tekst KATI KUKK

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411