Reede, jaanuar 14, 2022
 

TS juhatuse uus liige Andrus Ait

RKAS
ASi Tallinna Sadam nõu­kogu otsusega saab ettevõtte uueks juhatuse liikmeks ja finantsjuhiks Andrus Ait. Hiiumaalt pärit Ait asub ametisse 21.veebruarist, tema volituste tähtaeg on viis aastat.
Nõukogu esimees Aare Tark ütles, et Tallinna Sadam saab ambitsioonika ja mitmekesise finants­kogemusega juhatuse liikme, kelle kasuks rääkis ka tema pikaajaline kogemus kinnisvarasektoris Riigi Kinnis­vara AS.
“Just kinnisvara valdkonnas on Tallinna Sadamal lähi­aastatel ees suuremad arengud ja võimalused tulude kasvatamisel. Andruse kogemused arendusprojektide juhtimisel ja ärianalüüside läbiviimisel ning kokkupuude
suurklientidega läbirääkimistel ja suhtlemisel on väärikas täiendus Tallinna Sadamale.”
Andrus Ait on töötanud 2005. aastast Riigi Kinnisvara ASis erinevatel finantsvaldkonna positsioonidel, 2016 sai ta ettevõtte finantsjuhiks ning 2019. aastast on ta olnud juhatuse liige.
Aastatel 2011–2016 oli Andrus Ait ka SA Kärdla Sadam nõukogu liige.
Tal on majandusalane magistrikraad Tallinna Tehnikaülikoolist.
Tallinna Sadama juhatus on kolmeliikmeline, lisaks finantsjuhile kuuluvad sinna juhatuse esimees Valdo Kalm ja kommertsjuht Margus Vihman.
Tallinna Sadamale kuulub üks Läänemere suurimaid kauba- ja reisisadamate komplekse, mida läbib aastas keskmiselt 10 miljonit reisijat ja 20 miljonit tonni kaupa. Lisaks reisijate ja kaubavedude teenindamisele tegutseb ettevõte laevanduse ärivaldkonnas läbi oma tütarettevõtete – OÜ TS Laevad korraldab parvlaevaühendust Eesti mandri ja suursaarte vahel ning OÜ TS Shipping osutab multifunktsionaalse jäämurdjaga Botnica jäämurde ja konstruktsioonilaeva teenust Eestis ja offshore projektides. Tallinna Sadama gruppi kuulub ka jäätmekäitlusega tegelev sidusettevõte AS Green Marine. Kontserni 2020. a müügitulu oli 107,4 mil-
jonit eurot, korrigeeritud EBITDA 58,4 miljonit eurot ning kasum 28,5 miljonit eurot.
Toimetaja HARDA ROOSNA

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 • Lisa kommentaar
   
  Your gravatar
  Sinu nimi
   
   
  *
   
   
  NB! Hiiu Leht ei vastuta artiklitele lisatud kommentaaride eest, kommentaari sisu eest võtab endale vastutuse kommentaator. Hiiu Lehel on õigus kustutada kommentaare, mis ei vasta sisult headele tavadele so kommentaarid, mis on: teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, sisaldavad reklaami, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üleskutsuvad.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411