Teisipäev, jaanuar 11, 2022
 

Raamatukoguaasta algab ettelugemisega

Ekraanikuva
Raamatukogude aasta avasündmusena toimub homme keskpäeval üleeestiline ja üheaegne ettelugemine, Kärdlas loetakse ette Keskväljakul.
2022 teemaaasta on raamatukoguaasta, nii otsustas kultuuriministeerium juba mullu märtsis. Hiiumaa raamatukogud avavad homme, 12. jaanuari keskpäeval kell 12 Kärdla Keskväljakul Pritsu­maja juures raamatukogude aasta. Avasõnad ütleb Kärdla raamatukogu direktor Annely Veevo. Mati Lepna loeb ette katkendi Mudlumi raamatust “Mitte ainult minu tädi Ellen”. Seda on Eesti autorite teostest möödunud aastal enim laenutatud, üle 3500 korra.
Veebiülekande kaudu saab kaasa elada Tarvastu raamatukogu lugemisaktsioonile. Sealt, Eesti vanimast järjepidevalt, 161 aastat järjest Viljandi­maal tegutsenud rahvaraamatukogust edastab teema­aasta avatervituse kultuuriminister Tiit Terik.
Samal ajal loetakse Kärdla raamatukogus lastele ette Piret Raua raamatut “Tobias ja teine B”, mis lasteraamatutest jõudis kodudesse kõige rohkem, 4335 korral. Pärast seda on kavas ühine kringli­söömine Kärdla linna­raamatukogus.
Teemaaasta ühislugemistega saavad alguse läbi aasta kestvad lugemis­talgud. Aasta esimesel kolmel kuul keskendutakse raamatukogudele kui kirjandus- ja kultuurikeskustele, kevadel tutvustatakse raamatukogude võimalusi tegutseda kogukonnakeskusena, suvekuudel tulevad raamatukogud tavapärastest ruumidest välja ja aasta viimased neli kuud pühendatakse tuleviku raamatukogule.
Eestis tegutseb kokku 871 rahva-, kooli-, teadus-
ja erialaraamatukogu. Iga teine Eesti elanik on raamatu­kogu lugeja, aastas tehakse 6,9 miljoni raamatukogu külastusega 30,8 miljoni teaviku hulgast 13 miljonit laenutust 704 900 lugeja poolt.
Kultuuriministeerium on korraldanud teema­aastaid 2005. aastast alates. Viimane, 2020. aasta teema­aasta oli digikultuuri­aasta
KATRIN KIVIVUORI

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411