Teisipäev, jaanuar 18, 2022
 

Peale tormi läheb elu edasi

Eilne jaanuaritorm läks kõvasti tuulates üle Eestimaa – sellist ei mäletagi lähemast ajast kui 2005. aasta jaanuaritorm, mis Pärnu linna uputas ja Läänemere     piirkonnas 7.–9. jaanuarini kõvasti kahju tegi.
Seekord lõigati Hiiu saar ära mandrist ja suur osa saarest jäi ilma ka elektrist.
TS Laevad andis teada, et tormi ja tugeva tuule tõttu jäi ära hulk väljumisi, Heltermaalt kell 8.30 laev veel läks. Järgmisi väljumisi loodeti teha alles õhtupoole. Keskpäeval oli Hiiumaal vooluta 1133 klienti ja Saaremaal 4190.
Päästeamet teatas eile, et kõige rohkem on kannatada saanud Lääne-, Saare- ja Hiiumaa, seda nii nädalavahetuse tugevas tuules kui eile hommikul alanud tormis. Valgu külas kukkus teele kolm puud korraga ning kaks puud korraga Luidja külas. Puude takistuse taha jäid pidama nii libeduse­tõrje autod kui ka liinibuss. Kõrval­teed olid äärmiselt libedad ja ohtlikud, kuna nii tugev tuul võib kergema sõiduauto
jää tõttu kraavi lükata.
Saaremaal sai tormituulte tõttu vigastada kolm sõiduautot, mis sõitsid vastu teele kukkunud puud. Autod said kergemaid vigastusi, inimesed jäid õnnetustes terveks. Metskülas murdus korraga maha kaheksa puud.
Loodame, et saare uusasukad sellest möllust ei heitunud ja võtavad neid ajutisi ebamugavusi pigem kui saareelu eksootikat.
Harjumuse hädaolukorraks vajalikku, nagu mõne päeva jagu joogivett ja toitu, võiks siiski kujundada, nagu ka patareisid, akupanga ja küünlaid. Peale tormi läheb elu edasi.

 

18. jaanuar 2022

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411