Reede, november 12, 2021
 

Edu uuele volikogule

Üleeestiliselt valimistulemusi kinni hoidnud kaebus sai esmaspäeva pärastlõunal riigikohtu lahendi ja see tähendas, et vallad ja linnad said asuda oma uusi volikogusid registreerima.
Kolmapäeval registreeris Hiiumaa valla valimis­komisjon uue volikogu liikmed, asendus­liikmed ja lisamandaadid. Vallavolikogu liikmete volitused algasid otsuse avalikustamisele järgneval päeval ehk eilsest.
Eile sõlmisid Kärdla keskväljakul koalitsiooni­lepingu kohalikud valimised võitnud Sotsiaaldemokraatlik Erakond, valimisliit Ühine Hiiumaa ja Reformierakond. Opositsiooni jäeti Keskerakond, EKRE ja Erakond Isamaa.
Keskerakonna nimekirja esinumber Antti Leigri nentis, et selline oli SDE ja ÜH valik.
“Kaks korda rääkisime, meile ei esitatud ühtegi tingimust, olime valmis edasi liikuma. Ei olnud lehmakauplemist ega piruka­jagamist, tõdesime, et meie programmid kattuvad ja koostöö oleks olnud võimalik,” ütles Leigri Hiiu Lehele eelmisel nädalal, kui Keskerakond kõrvale jäeti ja läbirääkimised Reformierakonnaga jätkusid.
Valimisi juhtinud Hergo Tasuja sõnum opositsioonile oli, et nad soovivad teha head koostööd: “Oleme näidanud nii sõnades kui tegudes, et kavatseme neid kaasata ja välja pakkunud, et nad täidaksid volikogu aseeesimehe koha ja soovime ka volikogu komisjonides vastutust laiemalt jagada.”
Hiiumaa vallavolikogu esimene istung toimub neljapäeval, 18. novembril kell 15 valla­majas Kärdlas. Vastavalt seadusele töötab senine vallavalitsus kuni uue vallavalitsuse ametisse nimetamiseni.
Jõudu tööle, uus volikogu ja valitsus!
12. november 2021

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411