Reede, oktoober 29, 2021
 

Võidupüha paraad Kuressaares

Vabariigi Presidendi kinnitusel toimub järgmise aasta võidupüha paraad 23. juunil Saaremaa pealinnas Kuressaares. Paraadi korraldab Kaitseliit ja paraad toimub igal aastal erinevas maakaitseringkonnas. Tuleval aastal on korraldajaks Lääne maakaitseringkond, mis hõlmab Lääne, Pärnu, Saare ja Hiiu maakonda ning n-ö tulipunktis on Kaitseliidu Saaremaa malev ja Kuressaare.
Paraadi toimumise täpne asukoht ja osalejad selguvad planeerimise käigus, tava­päraselt on sinna tulemas Lääne maakaitseringkonna esindajad Kaitseliidust ja Naiskodukaitsest, samuti Kaitseliidu noorteorganisatsioonidest Kodutütred ja Noored Kotkad, aga ka liitlaste ja partnerjõu­struktuuride esindajad ja orkestrid. Paraadile lisaks toimuvad erinevad näitused ja kontserdid.
Saaremaal on võidupüha
paraadi varem peetud 2006. aastal Eesti esimese mereparaadina. Maismaal toimub võidupüha paraad Saaremaal esimest korda. Hiiumaal Kärdlas toimus paraad 2015. aastal.

HIIU LEHT

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411