Reede, oktoober 29, 2021
 

Oktoobritorm säästis Hiiumaad

Harda Roosna
Eelmise nädala edelatormi järel tuli Saare- ja Pärnumaalt palju teateid elektrikatkestustest ja tormikahjudest. Puud murdusid autodele, kasvuhooned lendasid minema, kahjustada said päikesepargid ja vooluvõrgud. Kogu Eestis likvideeris Elektrilevi ööpäevaga rohkem kui 200 riket, vooluta oli tipphetkel 45 000 klienti.
Hiiu saar pääses sellest tormist suhteliselt kergelt. Elektri­levi kommunikatsioonijuht Liis Veersalu ütles, et Hiiumaal oli tormi tõttu neli riket, millest olid mõjutatud 23 klienti, kelle elektrivarustus taastati kiirelt. “Üldiselt oli olukord teie piirkonnas väga hea,” märkis Veersalu. “Ka Läänemaa piirkonnas suuri elektrikatkestusi ei olnud ning sedapuhku torm sinna liiga tugevate tuultega ei jõudnud. Olid lühi­ajalised lülitamistest tingitud katkestused neljapäeva-reede vahelisel ööl. Reede hommikuse seisuga oli Läänemaal
87 vooluta klienti, kes said päeva jooksul kõik elektri tagasi.
Läänemaal on tegemist Imatra Elekter AS võrguga, mis on alates käesoleva aasta juulist Elektrilevi tütarettevõte.

HARDA ROOSNA

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411