Reede, oktoober 15, 2021
 

Angelica Udeküll kokkas koos Kärdla kooli õpilastega

ELIISA LIIAS
“Peakokad koolis” on Eesti Peakokkade Ühenduse (EPÜ) ja maaeluministeeriumi koostööprojekt. Selle projekti raames tuli ühel oktoobrikuu sügisesel hommikul Kärdla Põhikooli õpilas­esinduse 7.–8. klasside liikmetega koos kokkama tippkokk Angelica Udeküll.
13 töötoas osalenud õpilast said eelnevalt välja valida kolm lihtsat ja maitsvat rooga, mida sel päeval Angelica  Udekülli juhendamisel ja kaasabil valmistada. 8. a klassi õpilane Lisandra Liit rääkis, et nemad valmistasid sooja köögi­viljasalatit kanavarrastega, kiiret mulgiputru ja kummeli­maitselist panna cottat.
“Algul rääkis Angelica Udeküll natukene endast ja kokkamise põhitõdedest, siis jagunesime kolme gruppi, meile jagati retseptid ja hakkasime pihta. Angelica aitas meid, kui meil oli abi vaja ning jagas nõuandeid, kuidas midagi teha. Kui road hakkasid valmis saama, katsime laua ja seejärel serveerisime road. Söömise ajal näitas Angelica meile videot Eesti kokanduse ajaloost ja kui toit söödud, koristasime kõik koos köögi ära,” meenutas Lisandra.
“Angelica Udeküll oli väga meeldiv inimene ja temaga sai väga vabalt suhelda,” lisas ta.
Kooli huvijuht Ellisa Liias ütles, et peakokkade ühenduse projekt sobis koolile väga hästi, kuna koolipere on selle õppeaasta üheks eesmärgiks kuulutanud täisväärtusliku koolitoidu. Samuti kuulub Kärdla Põhikool tervist edendavate koolide võrgustikku.
“Proovime ise koolitoitu järjest tervisesõbralikumaks teha. Pakume hommikuputru, kuhu saab lisada marju, seemneid ja muud sellist, samuti püüame koolilõunates suurendada värskete köögi- ja juurviljade osakaalu, vähendada nisujahul põhinevaid toitusid ning koolitoitu mitmekesistada,” selgitas Liias.
“Saime just hiljuti tänu Hiiumaa vallavalitsusele, kes tellis toitumisnõustajalt Reelika Õigemeelelt menüüd kõigile Hiiumaa koolidele, kümne päeva koolilõuna ja õpilaskodu kaheksa päeva tasakaalustatud menüü,” märkis huvijuht. Lisaks on neil plaanis kooli­perega osaleda toitumis­alastel koolitustel.

Toimetaja
HARDA ROOSNA

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411