Teisipäev, september 28, 2021
 

Suvel reisis suursaarte ja mandri vahel üle miljoni reisija

TS Laevad teenindas kolme suvekuuga kokku üle 1 miljoni reisija ja vedas üle mere 434 220 sõidukit. TS Laevade juhatuse liikme ja teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla sõnul saab suvega igati rahule jääda. Suvekuudel kokku oli reisijate arv mullu suvest 5 protsendi võrra suurem, 2019 aasta rekordile jäi see veel 3 protsendiga alla. See eest oli sel suvel kahel liinil üle veetud sõidukite arv läbi aegade suurim.

Suve populaarseim kuu oli rekordilise reisijate ja sõidukite arvuga juuli, august seevastu näitas kahe liini kokkuvõttes kahanemist. Augustis teenindas TS Laevad kahel liinil kokku 318 097 reisijat ja viis üle Väinamere 139 631 sõidukit ja haagist, reisijaid oli 9 protsenti vähem ja sõidukeid 6 protsenti vähem kui eelmise aasta rekordilisel augustikuul.

Virtsu-Kuivastu liinil vähenes möödunud aasta augustiga võrreldes reisijate arv 9 protsenti ja sõidukite arv 5 protsenti, Rohuküla-Heltermaa liinil vastavalt 9 protsenti ja 7 protsenti. “Augustikuu reisijate arvu vähenemine võis tuleneda Tõllu liinilt eemalolekust kuu alguses, samuti olid ilmad suures osas vihmased,” ütles Metsla.

Augustis tegid parvlaevad kahel liinil kokku 2318 reisi, millest 98,6 protsenti väljusid õigeaegselt. Kolme suvekuuga tegid TS Laevade parvlaevad kokku 6912 reisi ehk 31 reisi rohkem kui eelmise aasta suvekuudel.

Toimetaja HARDA ROOSNA

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411