Teisipäev, september 7, 2021
 

Selgusid Hiiumaa meistrid tennises

Tiiu Masing
TIIU MASING
112. augustil üksikmängudega alanud Hiiumaa MV 2021 viimane, viies medalikomplekt anti edukaimatele üle 29. augustil.

Naiste üksikmängus võitis kaheksa registreerunu seast meistritiitli üle hulga aja osalema tulnud Liisi Maar, kes on olnud kuldmedalist ka aastatel 2008 ja 2011. Finaalis oli teisel väljakupoolel eelmisel kolmel aastal võitnud Maarika Matt. Tulemus 6/2 6/1 Liisi kasuks tundub ühepoolne, aga mängu oli tunduvalt rohkem.

Pronksmedali, oma esimese medali Hiiumaa meistrivõistlustel tennises, pälvis Ülle Paasoja võiduga 6/4 6/0 Airi Ilissoni üle.

Meeste üksikmängus pani end kirja 11 võistlejat. Mängud kulgesid nii, et finaalis olid, nagu mullugi, vastakuti tiitlikaitsja Rando Reining ja Andres Tammeveski. Mõlemad olid meistrivõistlusteks hästi valmistunud ja liikusid edasi võitudega kahes setis, aga esikohamängus jäi 6/4 4/6 6/1 nüüdki peale Rando Reining.

Tanel Malk võitis pronksimängus 6/3 6/4 Ago Risti. Pääsemaks poolfinaali, lülitas Tanel settidega 1/6 6/3 7/6(3) edasisest konkurentsist välja Tõnis Pihlamägi.

Kui naiste medalimängud õnnestus maha pidada veel kuival laupäeval, siis 15. augustile kavandatud matšidele tõmbas kriipsu peale vihmasadu. Meeste finaali ja pronksimänguga sai küll alustatud, ent kaugemale seisudest 2/1 ja 3/2 ei jõutud. Pühapäevasele sajule järgnes veel kolm vihmapäeva! Nii mängiti pidamata kohamängud ja meeste finaal katkestusseisust lõpuni alles 19. augusti õhtul ning meeste pronksimäng 20. augusti hommikul, paarismängude turniiri eel.

Paarismängude tulemused

Seitsme registreerunuga ja ilma tiitlikaitsjateta naiste paarismängus jõudsid võiduga 6/2 7/6(8) paari Katrin Liivamägi ja Kersti Vesilind üle finaali Kristi Linkov ja Kärt Loopalu ning Maarika Matt ja Marina Väljas, olles alistanud 7/5 6/1 paari Anni Saar ja Kristiina Nõulik. Poolfinaalides kaotanute omavahelises matšis olid 6/3 1/6 6/3 võidukad ja pälvisid pronksmedalid Liivamägi ja Vesilind.

Finaalis paari Linkov ja Loopalu vastu jäid 2/6 6/4 6/0 peale Maarika Matt ja Marina Väljas.

Meeste paarismängus olid kohal eelmise aasta finalistid, veel kolm varemgi koos võistelnud paari ja uued kombinatsioonid, kokku kaheksa meeskonda. Uutest poolfinaali jõudnud Margus Kastein ja Oliver Tatar pidid seal tunnistama hilisemate hõbemedaliomanike 6/2 1/6 6/4 paremust, kuid neile kuulusid pronksmedalid pärast 6/4 6/3 lõppenud mängu paariga Argo Vasar ja Kaupo Valting.

Eerik Puskar ja Tanel Malk võitsid tänavu, 21.augustil, oluliselt kergema vaevaga, settidega 6/2 6/4, eelmisel aastal neile finaalis kolmes setis vastupanu osutanud paari Rando Reining ja Ago Rist.

Viimane medalikomplekt kuulus segapaarismängu esikolmikule. Mängud pidid algama 27. augustil, ent jälle rikkus plaanid vihm. Sestap kuhjus kaheksale esimesse vooru loositud paarile laupäevaks soovitust rohkem mänge. Neist kaheksast said raske ülesandega edukaimalt hakkama esmakordselt koos mänginud Andres Tammeveski ja Mirjam Süsi. Raskelt tulnud võiduga 7/6(1) 6/7(6) 6/4 paari Argo Vasar ja Moonika Teras (3.–4.) üle pääsesid Tammeveski ja Süsi poolfinaali, kus nendele juba päeva kolmandas mängus esimesena asetatud paar Ago Rist ja Kristi Linkov oma paremuse alles settidega 6/4 6/4 maksma panid.

Alumises poolfinaalis said kokku teisest voorust alustanud ja vähemasti meistrivõistlustel esimest korda koos võistelnud paarid Rando
Reining ja Maarika Matt (3.–4.) ning Tanel Malk ja Liisi Maar (2. asetus). Mäng laabus paremini paaril Reining ja Matt ning lõppes tulemusega 6/4 6/2.

Pühapäevastes medalimängudes võitsid Rando Reining ja Maarika Matt 6/1 6/4 paari Ago Rist ja Kristi Linkov ning said kaela kuldse paelga medalid. Pronksise paelaga medalid pälvisid Tanel Malk ja Liisi Maar võiduga 6/2 6/3 Tammeveski ja Süsi üle.

Segapaarismängus, kus mängitakse seisul 40/40 otsustava punktiga, oli rohkelt kolmes setis või settidega 7/5 7/6 ja vastupidi lõppenud põnevaid mänge kohtadele 5–8 ja 9–12.

 

Tiiu Masing

Hiiumaa tenniseklubi

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411