Reede, august 27, 2021
 

Vaktsineerimist korraldab kohalik koordinaator

HIIUMAA VALD
Senise vaktsineerimisjuhi Marek Seeri ametiaeg lõppeb augustikuuga. Nüüd on sotsiaalministeerium palganud igasse maakonda vaktsineerimiskoordinaatori, kelleks Hiiumaal on Martina Martinson.
Tervise- ja tööminister Tanel Kiik ütles eelmisel nädalal ERRile, et pärast põhjalikke arutelusid ministeeriumis on otsustatud struktuuri lihtsustada ja töökorraldust lokaliseerida. Praegu korraldatakse koroonakriisiga toimetulemist nii sotsiaalministeeriumis, terviseametis kui ka valitsuse juures tegutsevatest staapidest.
“Eesmärk on, et see oleks võimalikult lihtne ja arusaadav, selge vastutusega ja vastaks ka praegusele vajadusele. Oleme läbi haigekassa võtnud tööle üle kümne maakondliku vaktsineerimiskoordinaatori,” ütles Kiik eelmisel nädalal, et enamikus maakondades on nad juba tööl.
Kohaliku kriisikomisjoni juht Hergo Tasuja vastas Hiiu Lehe päringule, et maakondliku vaktsineerimiskoordinaatori ülesandeid täidab Hiiumaal valla spordi- ja terviseedenduse spetsialist Martina Martinson.
Kohalikud koordinaatorid tegelevad koostöö korraldamisega kohalike omavalitsuste, kohalike tervishoiuasutuste ja tööandjate vahel, et konkreetsetes valdades-linnades sobivaid vaktsineerimislahendusi pakkuda.
Minister Kiige sõnul on järgmiste kuude fookuses revaktsineerimise kavandamine eeskätt eakatele, nõrga immuunsusega inimestele ning meditsiini- ja sotsiaalvaldkonna töötajatele. Jätkub ka vaktsineerimisvõimaluse tagamine neile, kes seni veel pole end üldse vaktsineerida lasknud, et tagada võimalikult suur vaktsiiniga hõlmatus.

HARDA ROOSNA

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411