Reede, august 27, 2021
 

Tõllu puudumine mõjutas reiside arvu, rekordeid löödi ikka

HARDA ROOSNA
Nii reisijate kui sõidukite arvud suursaarte parvlaevaliinidel lõid juulis rekordeid, teatab TS Laevad. Esmakordselt ületas reisijate koguarv juulis
400 000 piiri.
“Päikseline suvi ja hoogne siseturism on toonud saartele rekordilise hulga külastajaid. Ka välisturistid on juba osaliselt taasavastanud meie kaunid saared, aga välismaiste reisijatega bussireiside arv jääb siiski veel alla koroonaeelsele ajale,” märkis ette­võtte juhatuse liige-teenindusvaldkonna juht Ave Metsla.
Juulis teenindas ettevõte kahel laevaliinil kokku rekordilised 411 689 reisijat ja viis üle Väinamere rekordilised 171 100 sõidukit ja haagist. Võrreldes aasta varasemaga kasvas reisijate arv 13% ja sõidukite arv 12%, 2019. aasta juuliga võrreldes oli tänavu juulis reisijate arv 4% ja sõidukite arv
12% suurem.
Kasvunumbrid olid taas suuremad Rohuküla-Heltermaa liinil, kus juulis teenindati 132 214 reisijat ja viidi üle mere 51 433 sõidukit. Nii reisijate kui ka sõidukite arv on liini uued juulikuu rekordnumbrid ning kogu TS Laevad opereerimis­ajaloo ühe kuu rekordid Hiiumaa liinil.
Ja seda vaatamata asjaolule, et üks Hiiumaa liini suurtest laevadest, Tiiu, asendas kahel juulikuu nädalavahetusel Muhu-Saaremaa liinil laevaõnnetusse sattunud parvlaeva Tõll. Tiiu asemele aga toodi Hiiumaa liini teenindama väiksem Regula.
Võrreldes mulluse juuliga oli reisijaid Hiiumaa liinil 17% rohkem ja sõidukeid 13% rohkem. Võrreldes 2019. aasta juuliga aga oli liini reisijate ja sõidukite arv juulis lausa 20% suurem.
Virtsu-Kuivastu liinil reisis juulis 279 475 inimest ja üle mere liikus rekordilised 119 667 sõidukit.
Liini reisijate ja sõidukite arv suurenes võrreldes möödunud aasta juuliga 12%. Võrreldes 2019. aasta juuliga oli liini reisijate arv juulis
2% väiksem, kuid sõidukite arv 8% suurem.
2021. aasta juulis tegid parvlaevad kahel liinil kokku 2419 reisi, mida oli 16 reisi (1%) võrra vähem kui 2020. aasta juulis.
Kahe saare vahel toimunud laevareiside arvu mõjutas kahtlemata parvlaevaga Tõll juhtunud õnnetus 21.juulil, mille tõttu teenindasid juuli viimasel kolmandikul kahte liini tavapärase viie laeva asemel neli laeva, tõdes Metsla.

HIIU LEHT

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411