Teisipäev, august 17, 2021
 

Hilinenud lugu tennisest

RANDO REINING
12. augustil algasid juba Hiiumaa Spordi­liidu medalistatuudile vastavad saare meistri­võistlused tennises. Lehe­lugejaile aga on veel andmata ülevaade Hiiumaa lahtistest meistrivõistlustest, mis leidsid aset 23.–25. juulini.
Hiiumaa Openil osales 58 harrastustennisisti, mehi ja naisi võrdsel arvul. Neli võistlusväljakut ja ajafaktor seavad siin oma piiri. Lisanduvad ka 14 osalejat kolm päeva varem vanuseklassile 14–19 toimunud turniiril “Noor suvehiidlane”, mille neidude finaalis mängisid võitja Mirtel Rist ja Saara Nõmm ning noormeeste finaalis võitja Mattias Leomar ja Oliver Matto.
Suvehiidlane 2021
Hiiumaa Openil esimestena platsile läinud 16 osalejast meeste üksikmängus pälvis pühapäevases kõrgetasemelises finaalis tiitli “Suve­hiidlane 2021” Priit Suitslepp. Suitslepale oli see neljas esikoht “Suvehiidlasel”, aga varasematega võrreldes tugevama koosseisuga turniiril, sest poolfinaalidesse pürginud kolm uut külalisvõistlejat paiknevad SEB liigatennise esiliiga edetabeli ülaosas. Finaali jõudis neist Erkko Kõrgemaa, kes mängis üle Janar Kalmuse. Kolmanda koha mäng Kalmuse ja Johannes Rauna vahel jäi kahjuks pingelise olukorra tõttu praamiliikluses pidamata. Sestap kuulus kolmas koht poolfinaalis turniiri võitjale alla jäänud Johannes Raunale.
Samuti esiliiga-mehe, kolmel korral turniiri võitnud Rein Aksimi teekond päädis seekord viienda kohaga. Temast sai veerandfinaalis kolmes setis jagu üks turniirile kutsutud sõpradest.
SEB liigatennise II liigas võistlejatest lõpetas Kristjan Kuutok meie turniiri kuuenda kohaga ja veerandfinaalis Suitslepale kaotanud Leemet Käär seitsmenda kohaga.
Kuuest võistlejast vanuses 45+ jõudis kõrgeimale, kaheksandale kohale, Margus Puusepp.
Esimeses voorus kaotajana väljakult lahkunud mängijatest pürgis kolme võiduga üheksandaks Aare Udras. Temale jäi kolmes setis alla samuti eelnevalt kaks vastast üle mänginud Andres Apri.
Uusi osalejaid
Naiste paarismängus, kus turniiritabelisse sai loositud 12 paari, oli samuti uusi osalejaid esiliigast. Edukaimad olid siin Mirjam Urb ja Malle Pärtel. Finaalis avaldasid neile südi vastupanu Liisi Käär ja Moonika Roosnupp. Kolmanda koha võidu eest tihedas mängus said Kristi Linkov ja Laura Rahe. Vastasteks olid neil Maarika Matt ja Marina Väljas.
Meeste paarismängus tuli omavahelist mõõtu võtma kümme paari. Kolmesetilistest poolfinaalidest jõudsid finaalmängule esikohaga lõpetanud Johannes Raun ja Erkko Kõrgemaa ning Erik Puskar ja Mati Ende. Kolmanda koha saanud Priit Suitslepp ja Rando Reining olid edukamad mängus
Leemet Kääri ja Margus Puusepaga.
Segapaarismängus, mis traditsiooniliselt maiuspalana Hiiumaa lahtised meistri­võistlused lõpetab, konkureeris 16 paari. Mängutaset tuntud headuses näitasid Liisi Käär ja Leemet Käär. Nende esikoha üle saime rõõmu tunda juba neljandat aastat järjest. Toreda üllatusena jõudsid finaali väga hästi laabunud kokkumänguga ja kolmesetilise võiduga poolfinaalis hiljem kolmandaks tulnud paari üle Andres Tammeveski ja Kadri Räis. Õhtuhämaruses viimasena lõppenud kohtumises võrdsete vastaste vahel võitsid kolmanda koha Erik Puskar ja Airi Ilisson. Neljas koht kuulus paarile Ago Rist ja Kristi Linkov.

TIIU MASING
Hiiumaa Tenniseklubi

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411