Teisipäev, august 24, 2021
 

Hiiumaa puhkpillipäevad Eesti suurimad

Martin Vallimäe
Lilian Kapp
6.–8. augustini toimunud Hiiumaa XV Puhkpillipäevadele oli kokku tulnud üle Eesti 11 orkestrit, lisaks Lätist Sigulda muusikakooli puhkpilliorkester. Orkestrid mängisid nii suurematel ühis­kontsertidel kui väiksematel esinemistel.
Puhkpillimuusika kõlas nii hommikustel äratusmängudel kui ühepäevakohvikutes, kuna samal ajal toimusid ka Hiiumaa kodukohvikute päevad. Need ettevõtmised täiendasid teineteist hästi.
Peakorraldaja on esimestest puhkpillipäevadest alates Toomas Paap, kes 15 aastat selle festivali traditsiooni hoidnud. Kõik need aastad on puhkpillipäevad teinud koostööd Eesti Puhkpillimuusika ühinguga ja ühistegevus on väga hästi toiminud.
Seekord oli festivali kõige kaugem külaline eufooniumi­solist Steven Mead Inglismaalt, kelle pillihelid võlusid paljusid kuulajaid. Steven Mead on puhkpillimängijana maailmanimi ja paljudesse kohtadesse esinema oodatud. Seekord oli ta võtnud vastu ettepaneku Hiiumaad külastada.
Hiiumaa puhkpillipäevad on üle Eesti teada-tuntud festival, mis osavõtjate arvu poolest üks Eesti suurimaid. Festival on pillimängijate seas väga populaarne, sest esimesed osavõtjad järgmistele, 2022. aastal toimuvatele puhkpillipäevadele soovisid registreerida juba järgmisel päeval peale selle aasta festivali lõppu.
Hea, et Hiiumaa toetab Toomas Paapi eestvedamisel toimuvat festivali ja näeb selles ühte suurt ettevõtmist, millega Hiiumaa paistab välja üle Eesti ja kaugemalegi.
Soovin Toomas Paapile ja tema abilistele jõudu ja edu uute Hiiumaa Puhkpilli­päevade korraldamisel!

Valdo Rüütelmaa
Eesti Puhkpillimuusika ühingu
vastutav sekretär

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411