Reede, juuli 30, 2021
 

See motosuvi tuli teisiti, osalejaterekordiga

JAANUS EISKOP
Peale mullust pausi õnnestus suurel hulgal motohuvilistel sel aastal Hiiumaal kokku saada nii motolaagris kui võistlustel põhjalikult uuendatud
Nurste krossirajal.

„Kui eelmisel aastal olime sunnitud koroonapuhangu tõttu ära jätma traditsioonilised krossisündmused Hiiumaal, siis sel aastal oli saatus meie poolt ning korraldasime taas kauaoodatud krossilaagri ja -võistluse,” oli MTÜ Hiiumaa Motoharidus eestvedaja Valeri Gramakovski tehtuga rahul.

Suvine motokrossi treeninglaager Hiiumaal sai alguse aastaid tagasi kui Gramakovski ning MTÜ Motokrossipisik eestvedaja ja treener Hannes Prikk otsustasid kokku tuua Hiiumaa ja mandri trennilapsed, et üheskoos sõiduoskusi lihvida.

„Alustasime kunagi umbes paarikümne lapse ja lapsevanemaga,” meenutas Gramakovski. Sel aastal osales laagris ligi poolsada last ja noort ning teist sama palju vanemaid. Kahepäevane intensiivne treeninglaager toimus Nurste krossirajal.

Laagriliste majutus oli korraldatud üle Emmaste osavalla, valdavalt peatuti aga Emmaste noortekeskuses.

Kui eelmine kord oli laagris külalistreeneriks Jörgen-Matthias Talviku, siis seekord motolegend Gert Krestinov, kes juhtis trenne ja jagas nippe teisel laagripäeval.

Laupäeval peeti Nurste krossirajal osalejaterohke Hiiumaa MX Open harrastajatele. Seekord osalesid ka sõitjad, kes võistlevad suurematel võistlustel. Kokku startis krossil 76 võistlejat 13 klubist üle Eesti. Noorim võistleja oli vaid kahe ja poole aastane ning kõige vanem isade võistlusklassis sõitnud vanaisa.

„See on meie väikese Hiiumaa MX Open krossisarja absoluutne rekord ja me oleme osalejatele ääretult tänulikud, et te võtsite vaevaks kohale tulla ja meiega seda ääretult positiivset emotsiooni jagasite,” tänas Garamakovski.

Kõige olulisemaks nimetas ta seda, et keegi tõsiselt viga ei saanud ja ette tuli õnneks vaid kergemaid kukkumisi – nii jäid kõigile osalejaile mootorimürinat täis päevadest vaid meeldivad mälestused. Gramakovski tänas kõiki sponsoreid ja toetajaid ning häid inimesi, kes aitasid seda suursündmust luua ja ellu viia. Erilise tänu pälvisid MTÜ Hiiumaa Motoharidus trenni-
lapsed ja lapsevanemad. Samuti abilised ja fännid, kes aitasid teha ettevalmistusi ja krossivõistlust läbi viia.

 

 

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411