Reede, juuni 18, 2021
 

Veaparandus ja vabandus

Eelmises Hiiu Lehes ilmunud loos “Kas valimiste esinumbreid napib” oli oluline viga. Õige on, et Emmaste vallavolikogu liige Hergo Tasuja sai 2017. aasta kohalikel valimistel 153 häält, mitte 50.

Viga märkas ja sellele tähelepanu juhtis Hergo Tasuja ise: “Et olin siis opositsiooniline volikogu liige ja kõige väiksemas osavallas kandideerimas, siis olin ise tulemusega väga-väga rahul. Ja eks seepärast see faktiviga silma riivas. Saan aru, et ikka juhtub, aga ei saanud märku andmata jätta.”

Loo autor palub tähelepanematusest juhtunud vea pärast vabandust. Tuleb tõdeda, et Emmaste volikogu opositsioonis olnud Tasuja häälte suur arv oli tõesti erandlik. Hääletustulemusi analüüsides selgus, et üle saja hääle said 2017. aasta kohalikel valimistel Hiiumaal neli endist vallavanemat, üks endine volikogu esimees ja kaks endist maavanemat, Tasuja siis ainsa opositsioonipoliitikuna.

HARDA ROOSNA

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411