Teisipäev, juuni 8, 2021
 

Suure hulga kelmusi toime pannud naist karistati tingimisi

Eelmisel aastal kasvas Hiiumaal registreeritud kuritegude arv 59 protsenti aasta varasemaga võrreldes. Nii registreeriti 2018. aastal 71 kuritegu, 2019. aastal 88 ja 2020. aastal 138 kuritegu. Jaanuaris ütles politseijuht Moonika Raudsepp Hiiu Lehele, et suure osa kuritegevuse kasvust põhjustas üks inimene, kelle kriminaalasjas oli 58 kuriteoepisoodi.

Käesoleva aasta 11. mail tegi Pärnu maakohus kokkuleppemenetluses otsuse ja mõistis neis kuritegudes süüdi 25aastase naise. Kohus karistas naist kolmeaastase vanglakaristusega, mida ei pöörata täitmisele juhul, kui süüdimõistetu ei pane kolme aasta ja kuue kuu pikkuse katseaja jooksul toime uut kuritegu. Lisaks tuleb tal hüvitada tsiviilhagidena kuue finantsasutuse kahjunõuded kogusummas üle 37 000 euro ja maksta riigile menetluskuludeks üle 1100 euro.

Varastatud dokumentide, ID-kaardi ja PIN koodide abil kasutas naine ebaseaduslikult mitme isiku identiteeti ning sooritas kuritegusid, võttes eri finantsasutustest nende nimel laenu ja pannes nii korduvalt toime kelmusi. Esimesed identiteedivargused ja kelmused pani noor naine toime novembris 2018. aastal ja jätkas neid kuni augustini 2019.

HIIU LEHT

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411