Teisipäev, juuni 15, 2021
 

SDE ja Ühine Hiiumaa: osavallakogude valimist tuleb muuta

Neljapäeval arutab Hiiumaa vallavolikogu osavaldade põhimääruse muudatust, millega muudetaks osavallakogu liikmete valimispõhimõtteid. Eelnõu algatasid Hiiumaa vallavolikogu SDE ja Ühine Hiiumaa fraktsioonid. Eelnõus tehakse ettepanek muuta osavallakogu koosseisu. Eelnõu seletuskirjas tuuakse muudatuse põhjenduseks, et seoses ühe valimisringkonnaga ei saa osavallakogusse kuuluda kaks osavalla valimisringkonnast enim hääli saanud volikogu liiget, nagu on kehtivas määruses.

“Seadusega vastuolu tuleb muuta,” ütles Hiiumaa vallavanema asendaja Hergo Tasuja (SDE) Hiiu Lehele. “Volikogu määras ühe valimisringkonna ja olemas-
olevas põhimääruses on kirjas, et osavallakogusse jõuab igast piirkonnast kaks enim hääli kogunud kandidaati, aga ühe ringkonnaga me ei saa piirkondade eelistusi teada, sest näiteks e-hääli ei loeta elukoha järgi, vaid ainult valimisringkonna lõikes.”

Eelnõu muudatuse kohaselt kuulub osavallakogusse valimistel kaks enim hääli kogunud kandidaati, kes rahvastikuregistri järgi elavad antud osavallas. Lisaks kuuluksid osavallakogusse eakate, noorte, MTÜde ning ettevõtjate esindajad, kelle nimetavad vastavalt
Hiiumaa Pensionäride ühendus, Hiiumaa valla noortevolikogu, Hiidlaste Koostöökogu ja Hiiumaa Ettevõtjate liit.

Määruse eelnõu kohaselt on igal osavallakogu liikmel asendusliige. Kui osavallakogu liige puudub kolmel järjestikusel korral koosolekult, siis tema volitused peatuvad ja osavallakogu liikmeks saab asendusliige.

HARDA ROOSNA

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411