Reede, juuni 11, 2021
 

PALVE: Peame meeles küüditamise ohvreid

Kaasautor | Hiiu Leht
Esmaspäeval, 14. juunil möödub 80 aastat 1941. aasta suurküüditamisest, mille käigus viidi külmale maale enam kui 10 000 Eesti kodanikku. Selle sündmuse tunnistajaid on elus vähe, kuid meie kõigi kohus on vägivalda ja selle ohvreid meeles pidada. Kalendris märgime seda tähtpäeva leinapäevana ja heiskame lipud leinalippudena.
Tallinnas Maarjamäel korraldatakse kommunismi­ohvrite memoriaalis mälestus­sündmus, millel osalevad kõigi maa­kondade esindused. Üritus algab mälestus­koridoris uute nime­plaatide avamisega. Seejärel asetavad pärja kaitse­väe juhataja Martin Herem ja kaitseministeeriumi kantsler Kusti Salm. Mälestustseremoonial kõnelevad riigikogu esimees Jüri Ratas, president Kersti Kaljulaid, justiitsminister Maris Lauri, erinevate organisatsioonide esindajad, saavad sõna külalised.
Mälestuspalvuse peab peapiiskop Urmas Viilma. Järgneb vabaõhukontsert, kus astuvad üles Ott Lepland ja Liisi Koikson. Sündmus lõpeb ühise sõdurisupi söömisega. Varahommikust hilisõhtuni on Tallinnas Vabaduse väljakul avatud installatsioon “Pisarate vagun”.
Vabadusvõitlejate ja Represseeritute Hiiumaa ühingu esindus, sh ka allakirjutanu, võtab samuti pealinnas korraldatavast sündmusest osa, mistõttu tavaks kujunenud pärja asetamine ja küünalde süütamine päeval kell 12 Lehtma sadamas jääb meie poolt seekord ära. Meil oleks hea meel, kui meid alati toetanud organisatsioonid ja üksikisikud seda siiski teeksid.
HELVE-ESTA SILLAMAA
juhatuse liige

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411