Laupäev, juuni 26, 2021
 

Naabrite lõkke üle ei kaevatud

Pühade ajal said kutselised ja vabatahtlikud päästjad 578 väljakutset, mida oli ligi 300 võrra enam kui 2020. aasta jaanipühade ajal. Väljakutsetest üle poole ehk 315 olid tormiga seotud sündmused, enamasti oli tegu teele ja elektriliinidele langenud puudega.

Väljakutseid tulekahjudele oli jaanipühadel 187, neist 120 põlengutele väljaspool hooneid ning metsas ja maastikul. “Kõigist tulekahjuväljakutsetest vaid 19 olid kaebused naabri jaanilõkke kohta,” märkis päästeameti vastutav korrapidaja Indrek Ints. Mullu seevastu oli enamik tulekahjude väljakutseid seotud naabritevaheliste arusaamatustega.

Tänavu kutsus Päästeamet inimesi juba neljandat korda üles leidma igale jaanilõkkele valvurit, väljakutse võttis vastu 508 inimest. Mullu pani end lõkkeohutuse eest vastutavana kirja 729 inimest. Kuna ilmad olid tänavu tavapäratult palavad, jäeti mitmed varem planeeritud jaanituled tegemata ning seetõttu oli ka valvureid vähem kui mullu.

 

Toimetaja HARDA ROOSNA

 

Sildid: , , , , , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411