Teisipäev, juuni 15, 2021
 

Kommunismiohvrite memoriaal täienes 250 nimega

EKRAANIKUVA
Eile, leinapäeval, mil möödus 80 aastat juuniküüditamisest, mälestati Maarjamäel Eesti kommunismiohvrite memoriaalis enam kui 10 000 selle terrorioperatsiooni ohvrit ning kõiki Nõukogude võimu tegevuse tagajärjel hukkunud Eesti inimesi.

Eesti kommunismiohvrite memoriaali nimekoridoris avati eilse mälestustseremoonia käigus uued nimetahvlid 250 nimega. Nende 250 inimese saatus selgus Eesti Mälu Instituudi uurimistöö ja lähedastega tehtava koostöö käigus pärast memoriaali avamist.

“Iga-aastaselt selgub mitme nimetahvli jagu kommunistliku terrori ohvrite saatusi, mis varem olid teadmata. Oma pereloo uurimine on paljudele eesti peredele traditsiooniks. Eesti Mälu Instituut ootab väga Eesti inimestelt andmeid represseeritud lähedaste ja teiste isikute kohta, mis võimaldab meil täpsustada andmeid e-memoriaalis ja lisada uusi nimesid mälestuskoridori. Lähimineviku rasket kogemust teadvustades hoiame ajalootõde ning väärtustame inimlikkust ja vabadust,” ütles Eesti Mälu Instituudi juhatuse liige Sergei Metlev pressiteate vahendusel.

Soovijad saavad kontrollida oma sugulaste andmeid ning edastada uut teavet Eesti Mälu Instituudi hallatavas e-memoriaalis, mille aadress veebis on memoriaal.ee

 

HARDA ROOSNA

 

Sildid: , , , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411