Reede, mai 14, 2021
 

Vana raamatukogu noorenemise teel

150aastase Kärdla raamatukogu sammud uuenduste teel on tõesti olnud kiired.
Raamatukogu direktor Annely Veevo ütles ilmse uhkusega, et esimesena Eestis võeti Kärdla linnaraamatukogus kasutusele triipkoodilugeja. Nüüd ollakse Eesti raamatu­kogudest kõige kaugemale jõutud elektroonilise raamatute tagastusautomaadi ja avatud raamatukogu arendamisel. “Ministeeriumist öeldi, et tehke ära, siis tulevad teised järgi,” naeris ta.
Palju pole teha jäänudki. Raamatukogu osaleb rahvusvahelistes koostööprojektides, käiakse Euroopas kogemusi omandamas. Särav ja naeratav raamatukogu direktor Annely on elav tõestus, et raamatukogu ei pruugi olla tolmune vanainimeste sussisahistamise koht, vaid kaasaegne keskkond, mis teabe, aga ka meelelahutuse kvaliteedilt ei jää millegagi alla guuglile ja sotsiaalvõrgustikes levivale infole, mis tihti pigem pahn. Vastupidi –
raamatukogu saab olla kaasaegne, moodne ja hõlbus juurdepääs teabele. Miks mitte pisemate laste jaoks ka mängimise ja mõne väsinud koolinoore jaoks turvaline tukastamisegi
koht. Nii nagu kord Kärdla raamatukogus juhtus.

14. mai 2021

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411