Teisipäev, mai 25, 2021
 

Riigiteedel algavad peagi remonditööd

Lisaks riigiteede rekonstrueerimise ja taastusremondi töödele Käinas ja Käina lähistel, mida teeb AS Tariston, on ametil plaanis Hiiumaal tänavu remontida kokku ligi 50 kilomeetrit riigiteid.

Transpordiameti lääne teehoiu osakonna juhataja Hannes Vaidla andmetel tehakse kruusateede säilitusremonti ligi 17 kilomeetri ulatuses. Teelõigud, kus töid tehakse, on Posti-Malvaste teel, Kidaste küla, Jausa ja Poama teel, kõige pikem, u 4kilomeetrine lõik remonditakse Ristna-Hirmuste teel. Kassari surnuaia teel ehitatakse kate kruusateele u 900 meetri pikkusel lõigul.

Korduspindamisi on plaanis teha u 29 kilomeetril, mössiga pindamist u 1 kilomeetri pikkusel teelõigul.

Koostöös Hiiumaa vallaga plaanib amet likvideerida liiklusohtliku koha Emmastes. Need tööd hõlmavad ülekäigurada, bussipeatusi ja parklat. Vald rahastab sõiduautode parkla ja selle taguse jalgtee ümberehitamist ning võõrandab selleks vajaliku maa.

Järgmise aasta suuremateks investeeringuteks saare riigimaanteedel on Kärdla ja Käina vahelise riigitee rekonstrueerimine u 6,5 kilomeetrisel Tubala ja Tammela lõigul ning taastusremont Heltermaa-Kärdla-Luidja riigitee Kärdla linnalõigul 2,5 kilomeetri ulatuses.

Hannes Vaidla lisas, et täpsed kuupäevad, millal töödega alustatakse, selguvad peale töögraafikute kinnitamist objektide avakoosolekutel.

KATI KUKK

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411