Reede, mai 21, 2021
 

Nööbist kinni: Millega tegeleb REHO Hiiu talitus?

Helja Kaptein
Kärdlas asub rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna (REHO) Hiiu talitus, millega tegelete ja kas kodanikel on ka põhjust talitust külastada?

Vastab REHO Hiiu talituse juhataja Ants Orav: Maavalitsused likvideeriti 1. jaanuarist 2018, nende ülesanded on jagatud erinevate riigiasutuste ja kohalike omavalitsuste vahel. Osa ülesandeid sai endale ka rahandusministeeriumisse loodud regionaalhalduse osakond, mis täidab neid maakondlike talituste, sh Hiiu talituse kaudu. Talituste põhiülesanneteks on maakonnaplaneeringute ja riigi eriplaneeringute koostamise korraldamine ning riigiteenuste osutamise koordineerimine maakonnas, arvamuste andmine maakonda puudutavates valdkondlikes poliitikates, regionaalpoliitika kavandamisel ja väljatöötamises osalemine, omavalitsuste nõustamine. Täpse loetelu ja ülesannete jaotuse riigiasutuste ja omavalitsuste vahel leiab rahandusministeeriumi kodulehelt. Kuna talitused on peamiselt omavalitsustele nõuandjateks, siis kodanike pöördumisi esineb harvem. Vallakodanikud saavad meie poole pöörduda, kui on tekkinud küsimusi näiteks mõne detailplaneeringu õiguspärasuse või maakonnaplaneeringu kohta ning igasuguste regionaalteemade puhul. Hiiu talitus asub Kärdlas Leigri väljak 5 endise Hiiu maavalitsuse ruumides.

 

Küsis HELJA KAPTEIN

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411