Reede, mai 28, 2021
 

Kes teaks mu vanaisa peret?

Rahvusarhiiv
Hiiu Lehe poole pöördus Marika Owston, kes otsib oma vanaisa Jakob Aljase sugulasi. Marika kirjutas toimetusele nii: “Otsin oma vanaisa pere: Tema nimi oli Jakob Aljas, sündis 1890 Kärdlas Hiiumaal. Tema isa oli Mihkel Aljas, naine Marie Käär. Kes teab, kust saaks otsida rohkem selle perenimega [inimesi]? Vanaisa käis Kõpu valla koolis 1903 ja Puski apostliku õigeusu kihelkonnakoolis.”

Geni.com andmetel on Jakob Aljas sündinud 24. juulil 1890, sünnikohaks on märgitud Kõrgessaare valla Suureranna küla Jürna-Andruse talu. Jakob
Aljas suri 80aastasena 15. juunil 1971 Rootsis Göteborgis ja on maetud sealsele Kvibergi kalmistule. Samas on kirjas, et Jakobi isa oli Mihkel Aljas ja ema Maria Aljas (Käär) ning neil oli lisaks Jakobile veel viis poega ja tütar.

Kel infot Jakob Aljase lähedaste kohta, võiks võtta ühendust Hiiu Lehe toimetusega.

HARDA ROOSNA

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411