Reede, mai 21, 2021
 

Hiiu Folgi loodusretked viivad 
Heinlaiule, Kalestesse ja Sõruotsa küladesse

Kalli Piht
Aasta vahele jätnud Hiiu Folk pakub festivali külalistele 15.–18. juulil taas kvaliteetseid kontserte ja rikkalikku lisaprogrammi. Nagu alati, saab osa võtta Hiiu Folgi kaubamärgiks kujunenud loodusretkedest.

Enne festivali avamist 15. juulil Sõru paadikuuris, teeme koos Hiiumaa matkaklubi Muku juhi Inna Lepikuga
väikese rännaku mööda rannaäärt Sõruotsa külade vahel. Räägime minevikust, näeme, kuidas küla praegu elab, vaatame kosklate pesi ja Hiiumaal haruldasi künnapuid.

Reede hommikul sõidame samuti Inna Lepiku eestvedamisel Salinõmme sadamast paadiga Hiiumaa suurimale laiule Heinlaiule, kus 2018. aastal elas püsivalt kuus inimest. Laidu tutvustab Endel Kaevats. Pärast laiu uudistamist kuulame kandlemuusikat Tuule Kannilt ja lugusid Piret Päärilt.

Laupäeval läheme Tallinna loomaaia direktori Tiit Maraniga, keda seob Hiiumaaga Euroopa naaritsa kaitsetegevus, Kaleste õpperajale Kõpu poolsaarel. Rada viib mööda metsastunud luiteid, kus üksikud vanad jändrikud rannamännid tunduvad olevat millegi väga olulise meenutajad. Räägime loodusest, räägime inimesest ja koosolemisest ja piiridest.

Festivali kontserdid toimuvad traditsiooniliselt Kassari kiigeplatsil, kirikutes ja teistes Hiiumaa kaunites paikades. Muusikasõpru rõõmustavad sel erilisel aastal Estonian Voices, Puuluup, Justament, Mari Kalkun, Curly Strings, Svjata Vatra koos Rute Trochynsky ja Ukraina naiste kooriga Žurba, Ida-Elina Soomest ja paljud teised.

Praegu maksab kogu festivali pass Piletilevis vaid 40 eurot. Alla 12aastased lapsed (k.a) pääsevad festivalile tasuta.

Kuna viiruse levimine ja valitsuse otsused võivad plaane segi paisata, ei ole Hiiu Folgi korraldajad kaitstud muudatuste ees ajakavas ja programmis.

Kohtumiseni 16. Hiiu Folgil!

ASTRID NÕLVAK

festivali korraldaja

 

Sildid: , , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411