Reede, aprill 16, 2021
 

Tuuliku aretatud ‘Kera’ eest maksti oksjonil 102 naela

SULEV SAVISAAR
Kurrulise lumikellukese (Galanthus plicatus) sordi ‘Kera’ aretas Taavi Tuulik minu sordist ‘Suur Tilk’ (2005) ning see on sattunud ka Inglis­maale, kus Dryad Nursery müüs ühe taime 3. veebruaril 2020 e-Bay oksjonil hinnaga 102 £ (naela), teatas bioloog Sulev Savisaar oma sotsiaalmeedia kontol. “Rohelise sigimikuga taime jaoks on see hea hind,” tõdeb ta samas.
Sulev Savisaar on tegelenud sibullillede ja pojengide kasvatamisega, tal on Põhjamaade suurim haruldaste sibullillede avamaakollektsioon. Tema sulest on ilmunud “Eesti sibul­lilleentsüklopeedia” (2004 Varrak).
Hiiumaa ametikooli õpetajal Taavi Tuulikul on lisaks sibullilledele ka suur ülaste kollektsioon, millest oleme Hiiu Lehes pikemalt kirjutanud 2014. aasta aprillis.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411