Teisipäev, aprill 6, 2021
 

Putukaviktoriin osutus ülipopulaarseks

Veljo Runnel
15.–31. märtsini said loodushuvilised osaleda Tartu Ülikooli loodusmuuseumi putuktolmeldajate veebiviktoriinil. Viktoriinile laekus kokku 1679 vastust, millest 95 said maksimum­punktid.
Viktoriin koostati Eesti putuk­tolmeldajate kohta ning see pakkus võimaluse määrata putukaid välimuse järgi ja vastata teemakohastele küsimustele.
Kokku oli 20 küsimust, millest kõige raskemaks osutus küsimus paigal lendavate putukate kohta. Sellele vastati õigesti vähem kui pooltel kordadel.
“Kui kõige raskem küsimus oli seotud paigal lendajatega, siis kõige lihtsam oli vastajatel ära tunda, et pildil olev kärbes kuulub kahe­tiivaliste hulka,” ütles Tartu Ülikooli loodusmuuseumi loodushariduse spetsialist Elen Kontkar. “Üsna keeruline on teha üldistusi, et missugused küsimused olid lihtsamad ja missugused keerulisemad,” tõdes ta, et vastajate teadmised jaotusid üsna ühtlaselt.
“Viktoriini korraldajatel on suur rõõm näha, et vaatamata üsna keerukale teemale on inimeste huvi putukate vastu siiski väga suur,” lisas Kontkar. Ta avaldas lootust, et kõik osalejad leidsid enda jaoks midagi huvitavat ja õppisid midagi juurde.
Kõige rohkem vastuseid laekus 14aastastelt, neid oli umbes 250. Kõige vanemad viktoriini lahendajad aga olid 80aastased.
Viktoriinil osalejate vahel loositakse välja auhinnad, milleks on Andrei Miljutini raamat “Maailma imetajate mitmekesisus” ja võitjatega võetakse lähiajal ühendust.
Tartu Ülikooli loodus­muuseum korraldas putuktolmeldajate viktoriini esimest korda. Kõik huvilised on oodatud tutvuma tolmeldajate infotahvlitega Tartu Ülikooli botaanikaaia avamaal. Botaanikaaia avamaal on avatud ka putukahotell, kus võib näha putukaid toimetamas.
Putuktolmeldajate viktoriini õigeid vastuseid näeb loodusmuuseumi veebi­lehel www.natmuseum.ut.ee Samas on teade, et juba kolmapäevast, 7. aprillist algab uus viktoriin, seekord lindude teemaline, millele saab vastata 21. aprillini.
TÜ Loodusmuuseum

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411