Reede, aprill 16, 2021
 

Eile algas riigimetsas raierahu

Seoses lindude ja loomade pesitsusajaga kuulutati riigi­metsas 15. aprillil välja traditsiooniline raierahu.
RMK on kevadsuvist raierahu pidanud alates 2002. aastast. Raierahu kehtestamisega välditakse eelkõige vanemates metsades elavate lindude ja loomade häirimist sigimis­perioodil ning kaitstakse ka kevadisel märjal ajal metsamuldasid.
“Raierahu ajal tehakse riigimetsas metsauuendustöid ja raieid me sel perioodil ei tee. Lisaks metsaistutusele teeme töid, mis on vajalikud teede, sihtide ja kuivenduskraavide korrashoiuks, samuti jätkame pinnaste tahenemisel puidu kokkuvedu juba varem raiutud lankidelt,” selgitas RMK juhatuse liige Tavo Uuetalu.
Lisaks hööveldatakse 8200 kilomeetrit metsateid ja jätkatakse metsakaitsetöid. Kui kuuse-kooreürask ärkab talveunest ja asub lendlema, veetakse metsast välja sinna enne raierahu langetatud ning nüüd üraski poolt asustatud püünispuud, et vältida üraski levikut veel kahjustamata metsa, lisas Uuetalu.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411