Reede, märts 12, 2021
 

Valime õige poole

Eilsest 11. aprillini kehtivad üle Eesti ranged piirangud. Kuuks ajaks. Tegelikult parem hilja kui mitte kunagi, sest uued nakatunute numbrid on ehmatavalt suured ja haiglate mahutavus piiri peal. Varsti juba üle selle.
Leedu pakkus koroonapandeemia tõttu raskes seisus olevale Eestile abi ja ootab vastust, millega saaks aidata, kinnitas kolmapäeval Leedu peaminister Ingrida Šimonytė. Nii hullus olukorras oleme…
Peaaegu kõik on eilsest kinni. Lahti vaid hädavajalik. Kas peaks ka saared, sh Hiiumaa jälle lukku panema? Hiiumaa kriisikomisjoni esimees Hergo Tasuja ütles, et seda on neilt küsitud ja on ka kaalutud, aga seekord sellest tolku poleks. Kui mullu kevadel oli Hiiumaa nii-öelda puhas, siis nüüd on viirus juba kohal ja levinud üle saare. Samuti nagu Saaremaal.
Käib võidujooks vaktsiinide-vaktsineerimise ning koroonaviiruse ja selle mutatsioonide leviku vahel. Selles võidujooksus saame valida poole.
Kui oleme 65+, saame sellest nädala­vahetusest end vaktsineerimisjärjekorda panna. Ka Hiiumaal, ja minna vaktsineerima lausa pühapäeval. Seitel sirgeks, soeng pähe, pidukleit või ülikond selga ja minek! Ainult ette peab aja kinni panema.
Ja laste jaoks on nüüd Hiiumaa haigla drive-in punktis lihtsam proovivõtuviis – kuristamisega. Ikka selleks, et ükskord jälle igatsetud koolimajja ja sõpradega kokku saaks.
Kui oleme nooremad, istume siis rohkem kodus või jalutame väljas – ikka kahekesi ja kahemeetrise vahega. Valime õige poole, et lukusolemise aeg saaks ühe kuuga läbi ja kevade­sooja saabumise ajaks oleks kõik jälle avatud.

12. märts 2021

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411