Reede, märts 12, 2021
 

Põldmale päästeteenistuse medal

PÄÄSTEAMET
Lääne päästekeskuse Kärdla päästekomando meeskonnavanem Andry Põldma sai tunnustusena pikaajalise ja kohuse­tundliku teenistuse eest pääste­ameti medali.
Hiiu-Läänemaa päästepiirkonna juht Hannes Aasma ütles, et Andry Põldma on oma teenistusajal üles näidanud väga häid oskusi päästetööde juhtimisel ja meeskonna koolitamisel. “Andry on rahulik Hiiumaa mees, alustas oma ametiredelil päästja ameti­õppest, hiljem sai meeskonna­ülemaks ja on päästealal töötanud alates aastast 2002 – seega täitub järgmisel aastal kakskümmend teenistus­aastat,” lisas Aasma.
Siseminister Kristian Jaani ja päästeameti peadirektor Kuno Tammearu annavad tänavu päästeteenistuse au­märgid 123 inimesele. Autasustatuid tänades tõstis minister esile nende suurt pühendumist. Päästeameti juhi sõnul on kõik aumärgi saajad andnud endast rohkem kui neilt oodatakse, muutes nii Eesti ühiskonda turvalisemaks ja ohutumaks.
Päästeamet tunnustab kahel korral aastas inimesi, kes on näidanud üles vaprust inimeste elu ja vara päästmisel või panustanud päästeala arengusse. Traditsiooniliselt antakse aumärke üle Eesti Vabariigi sünnipäeva ajal veebruaris ja organiseeritud tuletõrje sünnipäeva ajal septembris. Epidemioloogilise olukorra tõttu tegi amet aumärkide kavalerid teatavaks praegu, kuid tunnustused antakse üle suve hakul.
Üle antakse 4 Pääste­teenistuse kuldristi, 19 Päästeteenistuse hõberisti, 69 Päästeteenistuse medalit, 9 Päästeameti teenetemedalit kuldsete tammelehtedega, 21 Päästeameti teenetemedalit hõbedaste tammelehtedega ning üks missioonimedal. Lisaks siseministeeriumi tänu­kirjad.
Päästeteenistuse aumärke on antud välja alates 1998. aastast.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411