Teisipäev, märts 16, 2021
 

Mais algab Käinas suur teeehitus

Teetöödega Käinas ja selle ümbruses olevatel riigiteedel alustatakse eeldatavasti mai alguses, tööd kestavad viis kuud, toovad kaasa liikluspiirangud ja maksavad 5 miljonit eurot, teatas Hiiumaa vald eile.
Ülevaate teetööde ehitusest andis vallale transpordiameti Lääne teehoiu osakonna juhataja Hannes Vaidla.
Ehitustööd hõlmavad Ristivälja–Käina maanteelõigu Käina alevikus Hiiu maanteel, Käina–Hüti maan­tee 600meetrise lõigu Käina alevikus Mäe tänaval ning Suuremõisa–Emmaste maantee 11,6.–13,3. kilomeetril.
Teelõikude rekonstrueerimis- ja ehitustööd viiakse ellu koostöös Hiiumaa valla­valitsusega, mis osaliselt rahastab tänava­valgustuse ja sadevee­kanalisatsiooni ehitust Käina alevikus.
Rekonstrueerimise ja taastusremondi käigus freesitakse olemasolevad kattekihid, rajatakse uued dreen- ja killustikukihid ning rekonstrueeritakse mahasõidud.
Teetööde käigus ehitatakse kaks olemasolevat ristmikku ümber ringristmikeks: Suuremõisa–Emmaste teel ristumised Kärdla–Käina (Hiiu mnt) ning Käina–Hüti teega (Mäe tn). Uuendatakse ka kahe ringristmiku vahelise Suuremõisa–Emmaste teelõigu kulumiskiht.
Käina alevikus ehitatakse lisaks sõiduteele ümber või rajatakse uued jalgteed, teevalgustus, sademevee ärajuhtimise süsteemid ja muud töödele ette jäävad tehnovõrgud. Ülekäigu­radadele rajatakse ohutussaared ja lisatakse täiendav teevalgustus.
Teetööde ajal tuleb arvestada liikluspiirangutega töötsoonis ning ajal, mil teed on veel lõplikult asfalteerimata. Töötsoonides on liikumiskiirus 30–50 km/h,
olenevalt tehtavatest töödest. Väljaspool asulat on tööde ajal vähemalt üks sõidusuund liiklejatele alati avatud.
Käina alevikus suletakse trasside kaevetööde ja muude tehnoloogiliselt vajalike tööde ajaks liiklus nii Hiiu maanteel kui ka Mäe tänaval. Ümbersõidud luuakse kohalike tänavate või Käina ümbersõidutee kaudu. Elanikele ja teenindavale transpordile tagatakse ligipääs kinnistutele ja ettevõtetele.
Objektid projekteerisid AS Novarc Group ja OÜ ViaVelo Inseneribüroo. Ehitustööde eeldatav maksumus on u 5 miljonit eurot.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411