Reede, märts 5, 2021
 

Madis Tiik asendab Marje Vanni

Kati Kukk | Hiiu Leht
Ligi kuu aega, 8. veebruarist alates on Käina perearsti­keskuses patsiente vastu võtnud doktor Madis Tiik osaühingust Terviseagentuur, mille perearstid võtavad vastu mitmel pool üle Eesti.
Lisaks Hiiumaale näiteks Haapsalus, Vormsil, Valgas, Viljandis, Värskas ja Lasval.
Doktor Tiik ütles, et Käina perearsti doktor Vanni patsiente ta küll teenindab, kuid doktor Vann on endiselt nimistu pidaja ja nad töötavad koos. Tiik lisas, et vajadusel on OÜ Terviseagentuur valmis Hiiumaal perearstiabi osutama ka pikemaajaliselt.
Madis Tiik töötab perearstina 1998. aastast, varem on ta töötanud Kuressaares, Viljandi maakonnas, Valga maakonnas ja praegu liigub vastuvõttudega n-ö kolmnurgas Saaremaa-Haapsalu-Hiiumaa.
Küsimusele, kas Hiiumaal on midagi teisiti kui mujal, näiteks mandril, vastas dr Tiik nii: “Eks igal perearstil on oma käekiri ja töökorraldus, aga haigused on ikka ühe­sugused sõltumata asukohast. Inimesi õpin tundma aja jooksul, siis saan öelda, kas on midagi teisiti.”
Suurt muutust uus tohter patsientide jaoks siiski ei tähenda, sest keskuses tervitavad patsiente samad pereõed ja sisulises töös midagi ei muutu.
“Käina elanike jaoks on arstiabi kättesaadavam, kuna meeskonnas on rohkem arste, kes saavad üksteist vajadusel asendada – töökoormus jaguneb lihtsalt mitme arsti vahel,” selgitas dr Tiik, kes alustas dr. Vanniga pikemaajalist koostööd. “Praegu võtan põhiliselt vastu mina nii kohapeal kui ka kaugkonsultatsioonide teel vastavalt vajadusele.”
Vaktsineerimine Käina pere­arstikeskuses algas juba eelmisel nädalal, jätkus sel nädalal kolmapäevast reedeni ning jätkub järgmiselgi nädalal ja edaspidi. Süstitakse Moderna vaktsiini. Pereõed võtavad riskigruppide nimestike alusel patsientidega ühendust vaktsineerimisaja kokkuleppimiseks.
Doktor Tiik ütles, et võrreldes eelmise aasta sama ajaga on grippi ja ägedaid ülemiste hingamisteede haigusi õnneks väga vähe, sest koroona­meetmed – maski kandmine, käte pesemine ja haigena kodus olemine – aitavad ühtviisi kõikide piisknakkuste vastu.

HELJA KAPTEIN

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411