Reede, märts 12, 2021
 

Lindude gripp jõudis Hiiumaale

 

“Kahjuks on Kärdla rannast leitud surnud luigel tuvastatud linnugripp,” teatas loomaarst Ly Kokla sotsiaalmeedias. “Seega Hiiumaal on linnugripp olemas ja linnukasvatajatel kohustus, samas ka soovitus linnud hoida siseruumides. Omalt poolt soovitan vahetada jalanõud lindude juurde minnes ja tulles, võimalusel lisada desomatt ukse ette. Kui on muresid või kahtlusi, pöörduda loomaarsti poole.”
Põllumajandus- ja toiduamet palub hukkunud veelindude (haned, luiged), hulganisti surnud metslindude või surnud röövlinnu (kullid, kotkad) korjuse leidmise korral sellest teavitada, helistades infotelefonil +372 605 4767.
Kodulinnu surmast tuleb teavitada veterinaararsti, kellelt saab edasised suunised.
Teated, et Kesk-Euroopas levib linnugripp, hakkasid tulema mullu jaanuaris. Tänavu 11. veebruaril teatas maaeluministeerium, et lindude grippi leiti Eestist sajakonna kilomeetri kaugusel, Soomes ja Lätis. Järgmisel päeval, 12. veebruaril tuvastati Tallinnast Kopli poolsaarelt leitud kühmnokkluigel eriti ohtlik lindude gripi viiruse tüvi H5N8. Pressiteates öeldi, et antud viirustüvi inimestele ohtu ei kujuta, kuid tekitab majanduslikku kahju.
Tolleks ajaks oli lindude grippi tuvastatud 27 Euroopa riigis ning haiguse tõttu hukatud või hukkunud ligi 3,5 miljonit kodulindu.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411