Reede, märts 19, 2021
 

Hea keeleoskus viis olümpiaadi lõppvooru

erakogu
Hiiumaa gümnaasiumi abiturient Oskar Kogermann oli nende 21 õpilase seas, kes kutsuti võistlema üleriigilise inglise keele olümpiaadi lõpp­vooru.
“Sain hea kogemuse,” võttis Oskar Kogermann kokku võistlustel osalemise muljed. Tagasihoidlikult ütles ta, et on rahul tulemusega, 16.–17. koht, mis läks jagamisele Põlva gümnaasiumi õpilase Osvald Nigolaga.
“Lõppvoorus olid koos üle Eesti toimunud eelvoorude võitjad ja minu meelest oli suur asi juba see, et ma osa võtta sain,” ütles ta Hiiu Lehele.
Oskari inglise keele õpetaja Milvi Tikka rääkis, et sellest on päris palju aastaid tagasi, kui Hiiumaalt keegi inglise keele olümpiaadi lõppvooru jõudis. Igal aastal osalevad meie õpilased küll olümpiaadi piirkondlikel eelvoorudel, kuid järgmisesse vooru pääsemise lävendist on jäänud punkte puudu. Ka moodustavad eelvoorus Hiiumaa ja Läänemaa ühe piirkonna. “Ütleksin, et edasipääs on ikka päris raske,” märkis õpetaja.
Tuli hirmust üle saada
Sel aastal toimus lõppvoor üle Interneti, Zoom`i keskkonnas. Kogermann rääkis, kuidas igal võistlejal tuli kõigepealt kahe tunni jooksul ette valmistada esitlus aktuaalsel teemal, mille andsid korraldajad. Seejärel tuli see žürii ning teiste osalejate ees ette kanda ning vastata küsimustele. Aega etteasteks oli kümme minutit. Hindamisel arvestas žürii osalejate keelelist taset, silmaringi, esitluse omapära ja küsimustele vastamise oskust.
“Oli natuke hirmutav esineda teiste ees oma tööga ja närv oli sees,” tunnistas Oskar Kogermann, kuid lisas peale pausi, et kogu atmosfäär oli siiski palju sõbralikum, kui ta ette kujutas. “Lõpus oli mul kahju, et me ei saanud teiste osalejatega päriselt kokku.”
Varem on ta osalenud nii inglise keele kui ajaloo olümpiaadi piirkondlikul etapil, aga lõppvooru ei ole jõudnud, sest keegi on parema tulemuse saanud ja ainult parim on edasi pääsenud. “Sel korral läks korda – tasus proovida.”
Oskar Kogermann ütles, et õigupoolest on tema lemmik­aineks ajalugu. “Aga inglise keel meeldib ka – on üks mu lemmikuid – ja pealegi on inglise keelest palju abi ajaloo uurimise jaoks,” rääkis ta oma eelistustest. Peale gümnaasiumi plaanibki ta jätkata õpinguid ajaloo alal. “Valida on Tartu ja Tallinna ülikooli vahel, praegu mõtlen Tartu peale,” nõustus ta natuke tuleviku­plaane avama. Enne seda aga seisab ees gümnaasiumi lõpetamine.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411