Reede, veebruar 12, 2021
 

Jaanuaris vähenes mandri vahet sõitjate üldarv mõlemal liinil

TS Laevad
Võrreldes möödunud aasta sama kuuga vähenes jaanuaris Rohuküla–Heltermaa laevaliinil reisijate arv 12 protsenti ning sõidukite arv 3 protsenti. Liini kasutas jaanuaris 25 262 reisijat ja 14 544 sõidukit.
Sõitjaid oli vähem nii Hiiumaa ja mandri vahel liikuvatel kui Muhumaa ja mandri vahel ühendust pidavatel parv­laevadel.
TS Laevade juhatuse liige ja teenindusvaldkonna juht Ave Metsla ütles, et langus on tõenäoliselt tingitud koroona­viiruse piirangutest tulenevast kodusemast eluviisist ja välisturistide jätkuvalt väiksemast osakaalust. Veel juhtis ta tähelepanu, et eelmise, 2020. aasta jaanuarikuu numbrid olid rekordilised, mille tõttu on ka võrdlusbaas kõrge.
Virtsu–Kuivastu liinil oli langus järsem kui Rohuküla–­Heltermaa liinil. Saaremaa ja mandri vahel sõitis jaanuaris 69 634 reisijat ja 38 959 sõidukit, mis oli vastavalt 21 protsenti ja 9 protsenti vähem kui aasta tagasi.
Metsla andmetel langes sõidukite arv jaanuaris jätkuvalt kõige enam busside arvelt. Virtsu–Kuivastu liinil liikus ka veokeid ja haagiseid vähem kui aasta eest, kuid Rohuküla–Heltermaa liinil tõusis nende arv koguni 11 protsenti.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411