Teisipäev, veebruar 9, 2021
 

Bobik ja positsioon

Tere kõigile! Mina, arvamusliider Bobik, võtan jälle sõna.
Nojah, tahtsin seda teha juba tükk aega tagasi, aga Minu Inimene istus ise arvutitooli peal. Istus mul ees nagu tavaliselt. Sülle mind ka ei võtnud, ütles, et tal on vaja tööd teha. Nojah, positsiooni värk.
Meil kodus on nii, et kes istub tähtsal toolil, on boss. Toas muidugi. Nojah, kui õue läheme, olen juht mina. See on minu kindel positsioon. Ma liigun Oma Inimesest kiiremini ja mul on õues palju igasuguseid asju ajada.
Praegu on talvine aeg ja lumi meeldib mulle igatahes rohkem kui pori, aga nende kõige tavalisemate tegemistega läheb mõnikord keeruliseks. Nojah, ikka see positsiooni asi. Mõelge nüüd ise: kõrvaotsteni lumes tegelda sellega, milleks loodus sunnib. Mul on küll suured kõrvad, aga ma pole siiski jänes.
Tegelikult tahtsin natuke rääkida ka opositsioonist. Noh, ma arvasin alguses, et see on nullpositsioon, sest 0 ja O on üsna sarnased. Inimene tegi mulle selgeks, et päris nii see ei ole. Ja siis on inimestel muidugi veel koalitsioon, mis on õigupoolest samuti positsioon. Nojah, Minu Inimene seletas, et see sõna tähendab liitu, aga ma olen nii aru saanud, et koalitsiooni inimesed on need, kes on parajasti juhtpositsioonil, kas siis tähtsa tooli peal või rooli taga.
Nullidest ja O-dest rääkides tunnistan, et mul on üks täitsa O moodi mängurõngas. Nojah, ja Minu Inimene rääkis mulle hiljuti vana nõukaaegse nalja. Mina ei tea nõuka­ajast midagi, aga olevat olnud üks riigijuht, toona juba üsna vana mees, ja pidanud 1980. aasta olümpiamängude puhul kõnet. Paberil olnud ka olümpia­rõngad, need värvilised, teate küll. Ja see riigijuht hakanud siis kõigepealt neid rõngaid lugema, ikka: “Oo, oo.” Nojah, viis korda. Ju ta arvas, et need on kirjatähed. Pärast vaadanud, kas muud teksti ka on. Nojah, neist va O-dest võiks lausa oode oodi valmis treida, aga Inimene ütleb, et ma kaldun teemast kõrvale.
Igatahes minu positsioon on meie majapidamises vankumatu, seda esialgu miski ei ähvarda. Inimese positsiooni ei ähvarda mina ka mitte kuidagi. Nii et meil on püsiv sõbralik liit ja kumbki teab oma positsiooni.

Bobik
kindla positsiooniga arvamusliider

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411