Reede, jaanuar 22, 2021
 

Viidik võib pääseda riigikokku

Aina enam spekuleeritakse selle üle, et uue valitsuse sise­ministriks võiks saada Reformierakonna liige, saar­lane Kalle Laanet. Juhul, kui nii juhtub, saab riigikogu pileti Urve Tiiduse ja Kalle Laaneti asendusliige, hiidlane Aivar Viidik, kes praegu juhib Hiiumaa valla­volikogu.
Viidik ütles, et pole veel sellele võimalusele põhjalikult mõelnud, aga kui pakkumine tuleb, võtab ta selle vastu. “Ma ei lähe magama ega ärka mõttega, et minust võib saada riigikogu liige. Praegu on esmatähtis saada Eestile parim koalitsioonileping ja valitsus, kes suudab selle ellu viia, aga loomulikult olen arvestanud, et kui võimalus tekib, võtan ma riigikogu pakkumise vastu,” ütles Viidik.
“Ei oleks ilus valijate ootust ja neile antud lubadust petta,” tuletas ta meelde enda lubadust 2019. aasta riigikogu valimistel. “Kandideerisin, sest pidasin ja pean ka praegu väga oluliseks, et Hiiumaal oleks oma inimene parlamendis.”
Tänu 2017. aastal tehtud seadusemuudatusele võib riigikogu liige kuuluda kohaliku omavalitsuse voli­kogusse ja seda ka juhtida.
Enda kohta ütles, et kuna ta ei oska veel riigikogu töökoormust hinnata, ei hakka ta ka prognoose tegema, kas jätkab üheaegselt nii riigi­kogus kui Hiiumaa valla­volikogu juhina.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411